DIY

DIY Perlearmbånd med blomster

DIY perlearmhånd og perlehalskæder med blomster

At lave perlearmbånd og perlehalskæder med blomster er noget af det sjoveste at lave. Dette tusindfryd design er SÅ populært både på YouTube, Instagram og TikTok, men alligevel hører jeg fra andre, at det ser SÅ svært ud at lave selv. Hånden på hjertet, når man først lige knækker koden, så er det simplethen så vanedannende at lave forskellige designs og farvekombinationer.

Det eneste du skal være obs. på når du laver disse blomster perlearmbånd er størrelsen på mine perler, tråde og andre materialer, inden du handler ind til eller går i gang med dette projekt. Men ellers håber jeg, at du kan bruge denne guide.

Ha’ det sjovt!

DIY perlearmbånd blomst. DIY Perlehalskæde blomster

Materialer

  • Valgfrie seed bead perler i forskellige farver – jeg bruger for det meste størrelsen (0/9) eller Ø 2,4 – 2,8
  • Nylontråd eller elastiktråd – i tykkelsen 0,3 mm
  • Saks

Evt. andre materialer

  • Klemmeperler
  • Lås
  • Ringe/øskner
  • Ferskvandsperler
  • Perlenål

DIY armbånd med snor eller lås?

En lille bemærkning jeg har til dette DIY perlearmsbåndsprojekt er, at du lige skal tænke lidt over, hvilket materialer du vil bruge. Den slags tråd jeg bruger til mine perle DIY’s kan opdeles i 2. En elastiktråd eller en nylontråd. Her er fordele og ulemper ved begge.

Nylontråd:

Hvis du arbejder med nylontråd, som fx en fra Søstrene Grene, så holder det rigtig godt og kan snildt komme igennem de fleste perler 2 gange, hvis den har ca. har størrelsen 0,3 mm.

Derimod er det ikke elastisk, så det endelige produkt skal lukkes af med klemmeperler og lås.

Elastiktråd:

Hvis du derimod gerne vil have et elastisk smykke, som fx et lækkert armbånd eller ankelkæde, vil jeg anbefale dig at bruge elastik! Med en elastik har du ikke behov for at handle ind til fx. låse og klemmeperler. Ulempen er dog, at mange af de mindre perlestørrelser, som fx de mest gængse Rocaillesperler eller Seed Beads fra fx Panduro eller Søstrene Grene er i størrelserne (9/0) eller (11/0).

Med en tyk-elastiktråd, kan man ikke lave de fine blomstermønster, da elastikken ikke kan komme igennem perlen flere gange. Til blomsterdesigns vil jeg derfor ALTID anbefale Miyukis Elastic Beading Cord på 0.3-0,5 mm. Det er en flad elastik i høj kvalitet, som virkelig passer perfekt til selv de mindste perler. Det anbefales at man køber en nål til, da tråden er så lille og fin, men så langt er jeg ikke kommet endnu.

Den har jeg købt i Smyks i københavn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply