Dips, Dressing og Sauce/ Opskrifter

Fetadip med bagte peberfrugter

Denne fetadip med bagte peberfrugter er latterligt nem at lave, men smager så englene synger. Fetadippen kan trylles frem med kun 3 hovedingredienser; feta, peberfrugter og citron – men de valgfrie tilføjelser i form af krydderier giver den lige det sidste kick den har brug for. Server den som dip, dressing eller smørrelse til bl.a. pitabrød, pasta eller i en god sandwhich og du vil være garanteret glade og mætte gæster. 

fetadip med bagte peberfrugter, haydari

Lidt om fetadips og en statusupdate

Det er september og jeg er startet på kandidaten igen.

Fuld fart fremad med 40 ects der skal jungleres imellem, et arbejde der skal passes og et fitnesskort der skal flashes frem, så pengene ikke bliver automatisk trukket for ingenting – udskift uni med det du nu går og laver, og du kan måske nikke genkendende til scenariet.

Men i det mindste regner det i skrivende stund, så ikke alt er kaos og uventet, og regnen føles lidt som et stabielt ståsted. For selvfølgelig regner det da i Danmark i september måned.

Hvilket faktisk godt kan være lidt hyggeligt, synes jeg… og det er nu du sikkert lukker ned for min hjemmeside i raseri over min udtalelse.

Men bliv nu gerne hængende, for bloggens første blogindlæg efter sommerferien er det værd!

I dag skal det nemlig handle om min famøse fetadip med bagte peberfrugter.

Fetadip… en del af et nyt projekt

Som et led i projekt “mit fitnesskort skal ikke samle for meget støv” allierer jeg mig til tider med mine kollegieveninder, hvor vi får lokket hinanden med ind i fitten. For det er til tider sjovere at træne, når man har andre med sig, især hvis der er en maddate i sigte efter træningen…

Anyways, til en af vores madaftner hvor jeg havde introduceret en veninde for hummus (købeversionen vel og mærket), snakkede vi om, at det kunne være sjovt at prøve en ny variation hver gang… Hvilket gav mig den idé, at det måske kunne være sjovt at starte en ny serie på bloggen…

… en serie der handler om det, der transformerer snacks fra værende middelmådige til formiddable.

Du kan måtte gætte det by now: nemlig en serie om dips og dressinger og alle de gode snaskede ting i livet.

Så efter vores sidste madaften hvor vi fik hummus, var det egentlig min plan at lave en ny version… måske med rødbeder… måske med peberfrugter…

Men jeg havde lige en halv pakke puck-ost det skulle bruges op! 

Så hvad gjorde jeg til sidste madaften, hvor vi skulle spise pitabrød?

Jeg lavede en fetadip med bagte peberfrugter.

fetadip med bagte peberfrugter, haydari

Fetadip med bagte peberfrugter

Jeg elsker bagt peberfrugt.

Grundet mine serbiske rødder har jeg et kæmpe kærlighedsforhold til ajvar, og nu hvor det er for dyrt og kompliceret at lave selv, elsker jeg alt der kommer i nærheden af bagt peberfrugt.

Og det gør denne fetadip med bagte peberfrugter.

Efter en tur i ovnen hvor peberfrugten bliver brændt og også ændrer smag, er den klar til at blive pillet og blendet med en lækker puckost.

Det er ikke særlig besværligt at lave denne fetadip, og når først peberfrugten er bagt, er dippen næsten klar – og er du mega overskudsagtig kan du bare bage peberfrugten dagen inden.

Så er det bare med at blende det hele sammen og bum.

Til denne dip kan du i princippet bruge alt slags fetaost, men puck gør bare noget virkelig lækkert for konsistensen.

Og hvad kan man spise fetadippen med?

 • Grøntsagstænger som agurk og gulerod
 • Dip til pitabrød med falafler
 • I en sandwhich eller burger
 • Som snask i en salat eller buddha bowl
 • Ovenpå et stykke rygbrød eller riskiks
 • Pasta… altid pasta

Men nu har jeg plapret nok. Jeg håber at blogindlægget kan inspirere og skabe madglæde hos dig og din omgangskreds.

Fetadip med bagte peberfrugter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović
Prep Time: 10 minutes Cooking Time: 30 minutes Total Time: 40 minutes

Denne fetadip med bagte peberfrugter er latterligt nem at lave, men smager så englene synger. Fetadippen kan trylles frem med kun 3 hovedingredienser; feta, peberfrugter og citron - men de valgfrie tilføjelser i form af krydderier giver den lige det sidste kick den har brug for. Server den som dyppelse eller smørrelse til bl.a. pitabrød, og du får glade og mætte gæster. 

Ingredients

 • 250 g puckost (anden fetaost kan bruges, men den bliver helt klart mest cremet, hvis du bruger en god puckost)
 • 3 peberfrugter (gerne nogle tykke og fede af slagsen - dette gør det nemmere at pille dem)
 • Saften af 1 citron
 • 1-2 tsk hvidløgspulver eller 1-2 friske fede hvidløg
 • en lille håndfuld persille (kan undlades)
 • 1 spsk vand eller olivenolie
 • evt. andre krydderier du føler for (hint; cayannepeber kan være lækkert)

Instructions

1

Forvarm ovnen til 180 grader. Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og placér dem på en beklædt bageplade så de vender med skindsiden opad.

2

Sæt bagepladen i ovnen i 20-35 minutter, indtil skallen begynder at sortne på peberfrugterne. Kom de bagte peberfrugter i en plastikpose og lad dem stå i 5-10 minutter - dette gør det nemmere at pille skallen. Pil derefter skallen af.

3

Skær puckosten i mindre stykker og blend den med peberfrugterne og de resterende ingredienser ved hjælp af en stavblender, minihakker eller foodprocessor, til du opnår en cremet og ensartet konsistens.

4

Smag til og juster, indtil din fetadip smager som du vil have den og stil den på køl indtil servering.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply