Aftensmad/ Frokost/ Salater/ Vegansk Aftensmad

Grønkålssalat med bagte rodfrugter og feta

Denne grønkålssalat med bagte rodfrugter passer perfekt ind her i efterårs og vintermånederne. Bagte rodfrugter er et hit hos mange, og denne gang spiller de hovedrollen i en skøn salat. Kombineret med bl.a. feta og granatæblekerner, udgør den en smuk salat, der kan spises alene eller som tilbehør til andet lækkert.

grønkålssalat med bagte rodfrugter -1

Grønkålssalat… En af yndlingssalaterne

Vi er nu igen nået vintermånederne, hvilket betyder at grønkål endelig er i sæson! Selvom jeg elsker sommer, føler jeg virkelig, at jeg er meget bedre til at sammensætte salater når vi når vintermånederne. Måske er det fordi nogle af mine yndlingsråvarer er i sæson, og måske er det fordi jeg føler, at salaterne er nemmere at gøre fyldigere.

Jeg ved ikke med dig, men grønkål er en af mine yndlingsgrøntsager at komme i salater. Der er noget over dens lækre farve og lækre bid, der gør at den kan kombineres med mange andre forskellige frugter og grøntsager.

Det har faktisk ikke altid været tilfældet, for jeg opdagede først rigtig grønkål da jeg begyndte at interessere mig for mad og madfotografering. Før det, spiste jeg nok lidt kedelige salater for at være helt ærlig.

Men det har jeg heldigvis fået lavet om på nu – og det er denne grønkålssalat et resultatet af!

grønkålssalat med bagte rodfrugter -1

Bagte rodfrugter… en rigtig efterårsfavorit

Dette semester sidder jeg og skriver mit bachelorprojekt. Nogle dage går det virkelig godt, og jeg føler, at jeg er godt med. Andre dage føles det som om jeg er trådt 3 skridt tilbage. Jeg vil sige, at jeg nok har overvundet noget af det, der har trukket mest tænder, som fx at finde interviewpersoner!

Hvis du, der læser med, skulle befinde dig i samme situation… så held og lykke med det!

Og hvad har bachelorskrivning med en salat at gøre? Jo ser du…

Uanset om det går op eller ned i hverdagen, er det godt at kunne vende tilbage til noget comfort food og en rigtig efterårsklassiker. Noget man virkelig bare ser frem til at spise. Og den rolle kan bagte rodfrugter udfylde for mig.

Jeg er typen, der elsker bagte rodfrugter. De er så nemme at lave, og for mig er det virkelig et tegn på, at nu er efteråret for alvor i gang. De kan både spises op til halloween, men de minder også en om at julen snart er på vej.

Så derfor hjælper det virkelig på mit humør, når jeg ved, at det står på menuen!

grønkålssalat med bagte rodfrugter -1

En rigtig lækker måltidssalat

Jeg er heldigvis vokset væk fra tanken om, at salater kun består af iceberg, tomater og agurk. De kan faktisk godt spises alene og de kan blive fyldige!

Udover grønkål og de bagte rodfrugter, har jeg tilføjet lidt perlespelt for fylde, og så den typiske granatæble/feta kombination som topping. Ja, det er set før, men når man først selv har prøvet det, så forstår man pludselig, hvorfor det smager så godt.

Ligesom med havregrød, så er toppings og knas altså bare med til at løfte en salat.

Denne salat, er ligesom min quinoasalat kombineret med en lækker og syrlig dressing. Dog med lime denne gang.

Alt i alt blev det virkelig en herlig kombination, og jeg håber, at salaten kunne inspirere dig lidt til din frokost eller aftensmad. Tilføj gerne andet grønt, eller fjern komponenter du ikke kan lide. De bedste opskrifter opstår, når man leger.

Og det vil jeg gerne opfordre dig til!

Er du ikke til grønkålssalat? Så find mine andre opskrifter på salat lige her

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Grønkålssalat med bagte rodfrugter og feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1-2 personer som måltidssalat eller 3-4 som tilbehør
Prep Time: 20 minutter Cooking Time: 40 minutter

Denne grønkålssalat passer perfekt til efteråret og vintermånederne og kan enten udgøre et helt måltid i sig selv eller bruges som tilbehør! Drys dine yndlings toppingelementer ovenpå salaten og nyd den kold eller varm!

Ingredients

 • Salat
 • 500 g rodfrugter (jeg brugte ca 3 store gulerødder og 2 mindre pastinakker)
 • 1-2 spsk olivenolie
 • 1 tsk citronpeber (kan findes i fx tigeren)
 • 1 spsk stødt rosmarin (frisk eller tørret kan også bruges)
 • 1 dl perlespelt
 • Ca. 150g + ½-1 spsk olivenolie
 • Topping
 • 1 håndfuld mandler
 • Granatæblekerner
 • Fetaost
 • Dressing
 • ½ lime
 • 1 spsk olie
 • ½ spsk hvidsvinseddike (kan erstattes med anden eddike)

Instructions

Rodfrugter

1

Forvarm ovnen til 190 grader.

2

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre aflange stykker. Kom stykkerne i en skål eller frysepose. Hæld olie og krydderier over i og rør det hele godt sammen, så alle rodfrugtstykkerne er dækket i olie og krydderier.

3

Lad dem bage i ca 30-40 minutter. Og øje og vend dem gerne undervejs. Når det er færdigt, lader du dem køle af, inden du blander din salat - medmindre du selvfølgelig ønsker at spise din salat varm.

Perlespelt

4

Kom perlespelt i en lille gryde og kog det i ca 20 minutter. Hæld vandet fra.

Grønkål

5

Fjern stilken fra grøntkålsbladene og snit det i mindre stykker. Kom det i en skål og hæld lidt olie i. “Masserer” nu grønkålen, så den bliver mere lækker og blød at tygge på senere.

Topping

6

Befri kernerne fra granatæblet og steg dine mandler på en tør pande i et par minutter. Hold øje med at de ikke brænder på.

Dressing + Samling

7

Lav nu dressingen. Pres saften fra din lime og bland det med de resterende ingredienser. Smag evt. til med salt og peber. Rør nu dressing sammen med grønkål, perlebyg, rodfrugter og en håndfuld granatæblekerner.

8

Top hele salaten med den ønskede mængde mandler, feta og flere granatæbler. Spis salaten som den er, eller brug den som tilbehør

Notes

Når jeg laver dressing, er det meget på slump. Derfor kan det godt være, at du skal gange mængden op, hvis du holder af mere dressing!

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply