Granola og Müsli/ Morgenmad/ Topping

Nem og lækker honningristet müsli på panden! – hjemmelavet granola

Denne version af honningristet müsli eller granola om man vil, er super lækker og nem at lave, idet den ristes på panden. Desuden tager den max 15 minutter at bikse sammen, så ingen undskyldninger for ikke at prøve den af! 

honningristet müsli på panden

Hjemmelavet müsli når det er bedst

Müsli er virkelig noget mange spiser, og jeg er skam ingen undtagelse. Hjemmelavet müsli er derfor efterhånden blevet en sand basisvare både hjemme hos mig selv, men også når jeg tager hjem til familien. Det er så lækkert når man lige kan smide en spiseske eller to over sin græske yoghurt eller hjemmelavede chiagrød!

Ligesom min lillebror ikke kan spise købt peanutbutter mere, fordi den hjemmelavede variant er meget mere lækker, lige sådan har min mor det med mysli, müsli, eller granola om man vil!

Der er bare et eller andet ekstra lækkert over en hjemmelavet variant, som den købte bare ikke kan måle sig med – især hvis man spørger min mor. Fordelen er helt klart, at man selv bestemmer hvad der skal i, og fordi man selv kan bestemme hvad der skal undlades.

Når jeg laver den til min mor, undlader jeg rosiner fordi dem kan hun ikke lide – og laver jeg det til mig selv, kan jeg godt lide at variere eller undlade tørret frugt, alt efter hvilket humør jeg er i og hvad mit basislager byder på.

Og så er jeg også fan af appelsin for tiden, så appelsinskal er et must i min version!

Derfor er den hjemmelavede variant altså meget mere mig, og nu hvor min mor også er blevet afhængig, tænkte jeg, at det var på tide, at der kom en lille opskrift på bloggen – så kan hun, og dig der læser med, lave den, selv uden min hjælp 😉

En bonus er også, at hele lejligheden kommer til at dufte af honning og ristede nødder! hæhæ.

honningristet müsli på panden
honningristet müsli på panden

Nem, hurtig og lækker honningristet mysli på panden

Honningristet müsli er virkelig nemt at lave! Denne version tager ikke meget mere end 15 minutter at bikse sammen, da den også ristes på panden. Dette tænker jeg er ret lækkert, hvis man nu ikke har en ovn, gerne vil have en opskrift hvor det skal gå hurtigt, eller hvis man bare er verdensmester til at brænde ting på.

Foretrækker du dog din granola lavet i ovnen, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve denne version med tahin, appelsin og honning! Mums siger jeg bare!

Som nævnt før, kan denne mysli virkelig varieres og sættes sammen med det man nu lige har. Ingredienslisten giver dig et eksempel på, hvordan du kunne sætte din mysli sammen, men det er kun fantasien og dine smagsløg der  sætter grænserne.

Uanset hvor meget eller lidt dit basislager byder på, kan det sagtens lade sig gøre at trylle en granola frem, der siger spar to. Som du måske kan se, har jeg i denne version ikke tilføjet tørret frugt, men det er også super lækkert, hvis man trænger til noget sødt.

Eller måske chokolade? Hvem ved?

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du kan spise din mysli med, så vil jeg helt klart anbefale det som topping på noget chiagrød, havregrød eller klassikeren – græsk yoghurt!

For nogle gange skal det bare være simpelt, nemt og lækkert 😉 !

honningristet müsli på panden
honningristet müsli på panden

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

honningristet müsli på panden

Ved du ikke hvad du skal spise din granola med? Så tjek bloggens morgenmadsindex ud? Og mangler du noget mere topping, kan du spise denne lækre sag med appelsincurd eller dadelkaramel! Der smager også fantastisk!

Nem og lækker honningristet müsli på panden!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Denne version af honningristet müsli eller granola om man vil, er super lækker og nem at lave, idet den ristes på panden. Desuden tager den max 15 minutter at lave, så ingen undskyldninger for ikke at prøve den af! Spis den med en yndlingsyoghurt eller prøv den af til noget hjemmelavet chiagrød!

Ingredients

 • 50 g hasselnødder
 • 50 g mandler
 • 20 g græskarkerner
 • 2 dl finvalsede havregryn
 • 2 dl grovvalsede havregryn
 • 1 dl boghvedekerner (kan erstattes med dine yndlings gryn eller ligende)
 • 1 dl poppede quinoa (kan erstattes med dine yndlings gryn eller ligende)
 • 1 knivspids salt
 • Evt. skallen af ½-1 øko appelsin (hvis du er til appelsin - hvilket jeg er)
 • 2 spsk honning, evt. 3 (kan erstattes af agavesirup)
 • 1-2 spsk smør (plantesmøren fra naturli' er også testet og fungerer helt fint)

Instructions

1

Varm en pande op på høj varme. Vej derefter nødder og kerner af og kom på panden. Skru ned til middel varme og rist dem af i ca 5-7 minutter, til de begynder at tage farve (skallen på hasselnødderne vil begynde at løsrive sig)

2

Bland i mellemtiden resten af de tørre ingredienser sammen i en skål, og riv evt. appelsinskal, hvis du ønsker, at det skal i.

3

Kom nødderne af varmen og hak dem groft. Kom det over i skålen med de blandede gryn.

4

Kom honning og smør over på den varme pande og lad det smelte lige så stille. Hæld derefter hele mysliblandingen over på panden og rør godt rundt, så det hele bliver blandet godt sammen.

5

Lad det riste i ca. 10-12 minutter, og rør rundt efter hvert 2-3 minut ca.

6

Hæld det over på noget bagepapir og spred det godt ud - det bliver først helt sprødt når det er tørt. Hvis du ønsker at tilføje tørret frugt, kokoschips eller andet, kan du gøre det nu 🙂

7

Kom det over i en lufttæt beholder og spis det ovenpå græsk yogurt, havregrød, chiagrød eller noget helt fjerde.

Notes

Jeg bruger en forholdvis stor pande, men hvis du vurderer at alle dine gryn ikke kan være der, kan du sagtens lave granolaen af to omgange.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply