Grød/ Morgenmad/ Opskrifter

Overnight oats med æbler og figner

Overnight oats er virkelig en nem og lækker løsning, når alt skal gå hurtigt eller hvor morgenmaden skal med på farten. Denne version indeholder æbler og figner, hvilket passer perfekt til efteråret. Men hvis du nu har god tid og elsker at anrette, så lad inspirere af billederne, og server denne lækre omgang overnight oats til en god brunch. 

overnight oats figner

Overnight oats i sig selv er ikke den mest nytænkende morgenmad i verden, I know, I know. Men denne portion er stylet med frugter fra efterårets sæson, som æbler og finger. Dette er derfor mit vilde, ikke særlig overskuds agtige bud på en quick morgenmad med lette efterårsvibes. Men hey!

Mindre tid brugt på morgenmad, er mere tid der kan bruges på enten lektielavningen eller Netflix.

Du bestemmer 😉 

Overnight oats til de hurtige dage… 

Overnight oats er virkelig en nem form for morgenmad, men sjovt nok laver jeg det ikke så tit. Når vi nærmer os efteråret, kan jeg faktisk godt lide at bruge de ekstra par minutter på at koge min grød, da det er mere hyggeligt.

Nogle gange er det dog også meget lækkert med lidt variation, og er jeg i humør til noget hurtigt, men lækkert, er overnight oats godt. Til tider bruger jeg det faktisk ikke engang som morgenmad, men mere som et lækkert mellemmåltid…

Hvad du vælger at gøre, er dog op til dig. Jeg lover dig, at det slet ikke er så svært at lave, som billederne måske giver udtryk for.

Min hobby inkluderer jo, at bruge timevis på at style, hælde uanbefalede mængder sirup over min morgenmad, og prøve at skyde billeder af det. Men for dig, der nok ikke har samme hobby, da du kan røre det sammen på 5 minutter, og bruge resten af tiden på at sove længe.

Jeg har gjort det hårde arbejde for os begge 😉

overnight oats figner
overnight oats figner

Slip for meget opvask

Er du ikke typen, der magter at vaske gryder op hver morgen, fordi der skal koges havregrød, så slipper du også for det på denne måde. Rør det hele sammen i en beholder, evt en med et låg, så du kan tage herligheden med dig, hvis du ikke ønsker at spise din morgenmad med det samme.

Jeg lover dig, at du kan style denne omgang overnight oats lige så grimt som du lyster, og stadig få det til at smage godt. Selvom styling er min hobby, så er det langt fra tit at mit glas ser sådan ud.

I de fleste tilfælde er det hele blandet sammen på en meget ucharmerende vis… jeg skal jo også have tid til mine Netflix serier engang imellem.

overnight oats figner

Æbler og figner… 

I denne version af overnight oats, har jeg gjort brug af æbler og finger. Æblerne rives, for at give grøden en naturlig sødme, mens fignerne fungerer perfekt som topping sammen med mandler og sirup. 

Ærligt indrømmet, så kan det være svært at finde lækre, søde figner her i Danmark… De fungerer nok mere som pynt, modsat æblet, der virkelig gør en forskel… så toppingen vil jeg lade være helt op til dig.

Men de ser nu bare så flotte ud, og kan du få fat i en god figne, ja, så er du en heldig en. Så giv dig i kast med opskriften, og nyd din hurtige morgenmad.

Hvis du føler dig inspireret, så efterlad gerne en kommentar eller brug #simplestoriesdk på Instagram – jeg bliver så glad når jeg ser dig bruge mine opskrifter! 

Overnight oats med æbler og figner

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 person
Prep Time: 5 Minutter Cooking Time: 5-10 Minutter Total Time: 10-15 minutter

Her får du mit bud på en lækker efterårspræget opskrift på overnight oats med revet æble og figner! Smæk det sammen natten før, riv æblet og bland grøden sammen med lækre toppings! Max lækkert, med minimal opvask!

Ingredients

 • 1,5 dl græsk yogurt 2% (+ lidt vand eller mælk, hvis din yogurt er for fast)
 • 1 dl havregryn
 • 1 spsk boghvedekerner (kan undværes eller erstattes med hakkede nødder for knas)
 • ½ spsk chia
 • 1 lille æble, revet
 • 2 spsk honning eller agavesirup
 • Mere yogurt dagen efter
 • Topping
 • Poppede quinoa
 • Hakkede mandler
 • 1 frisk figne

Instructions

1

Bland græsk yogurt, havregryn, boghvedekerner, chiafrø og det valgte søddemiddel sammen i en lille skål. Hvis din yogurt er for fast, så tilføj lidt mælk eller vand til blandingen.

2

Lad det stå i køleskabet i mindst 20 minutter, men gerne natten over.

3

Dagen efter rives æblet og blandes i grøden, samt ekstra yogurt. Smag til.

4

Hvis din overnight oats skal pyntes som min, så skær da figner i tynde skiver og pres dem op glasset, til de sidder fast. Hæld derefter grøden over i glasset, og hold øje med om det ser ud, som du vil have det 😉

5

Skær ellers figner ud i skiver, hak mandler og drys med din yndlingstopping. Og smid det hele i et lille glas og løb ud af døren, hvis det skal gå hurtigt!

Notes

Æblet kan også godt rives om aftenen, men så får det muligvis en anden farve, samt smager mindre friskt.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

overnight oats figner

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply