Grød/ Morgenmad

Pæregrød med chiafrø og hørfrø

Denne pæregrød med chiafrø og hørfrø er en lækker efterårsgrød, fyldt med en masse snask og dejlige vitaminer. Top med med dine yndlingsfrugter og knas og start din efterårsmorgen på en god måde!

pæregrød

Pæregrød til kolde dage

Det gode ved at det langsomt begynder at blive koldt, er at vi igen kan lave havregrød. Ikke at jeg skal klage over de varme sommerdage – der kan man lave en portion bagt grød og lade det køle af… men en omgang kogt havregrød er nogle gange bare noget af det bedste.

Efter jeg selv er kommet på Instagram og er begyndt at interessere mig for anretning, er der to ting, der virkelig er gået op for mig. At jeg elsker at eksperimentere med havregrød og pandekager. Især sidstnævnte. Men min kærlighed til pandekager gemmer vi til en anden dag (og ellers kan du tjekke pandekageregistret ud lige her)

Men tilbage til havregrøden. Når jeg først bliver i humør til at spise havregrød, kan jeg godt lide, at lave en version, som jeg laver igen og igen i en uge eller to, inden jeg skifter den ud eller pifter den op. Denne gang vil jeg præsentere min pærehavregrød med friske figner og græsk yoghurt.

pæregrød

Pærer smager godt i alt

Jeg føler virkelig, at jeg efterhånden har spammet folk med min kærlighed til pærer, men den får bare ingen ende. Frugter i sæson er noget af det bedste og smager bare af mere. Især her til efteråret elsker jeg simple, men lækre frugter, og intet slår en god Clara Friis pære!

Derfor har jeg også tilladt mig at dedikere et helt indlæg til en pæregrød! Denne grød er super lækker og mega nem at lave. Lav din yndlingsgrød, og tilføj en revet pære til. Så får du lidt ekstra sødme i grøden. Udover pære, har jeg valgt at tilføje chiafrø og hørfrø, så der kommer lidt ekstra knas til.

Hvis du ikke er så meget til pærer, kan du jo udskifte det med æblet, eller endda også gulerødder. Så tilføjer du også lidt kanel, og mon ikke det så minder lidt om gulerodskage? Hvem ved. Hvis du mangler mere inspiration til din morgenmad, kan du altid tjekke registret ud lige her!

pæregrød

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Pæregrød med chiafrø og hørfrø

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1
Prep Time: 5 Cooking Time: 10 Total Time: 15

Denne lækre havregrød passer perfekt til efteråret, og bliver sødet på grund af revet pære. Top den med dine yndlings efterårstoppings!

Ingredients

 • Grød
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl vand
 • 1 dl mælk
 • 1 pære, revet
 • ½ spsk chiafrø
 • ½ spsk hørfrø, evt gule
 • 1 spsk honning
 • Topping
 • Græsk yogurt
 • Figner
 • Æble og pærekompot
 • Ahornssirup
 • Mandler
 • Frisk pære

Instructions

1

Riv pæren og bland alle ingredienser i en lille gryde.

2

Kog gryden ved middel varme og bland engang imellem indtil du får en cremet konsistens.

3

Server i en skål og top med græsk yogurt, friske figner og evt en lækker æble og pærekompot

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply