"Sundere" søde sager/ Morgenmad/ Topping/ Vegansk Aftensmad

Karamelliserede jordbær – perfekt morgenmadstopping

karamelliserede jordbær

En hyldest til danske jordbær

Jeg er og bliver ikke foreløbigt (for man skal aldrig sige aldrig) en rabarberpige. Jeg synes ikke det smager voldsomt godt, og forstår ikke altid den hype der kommer på Instagram, når vi når sommermånederne.

En vogn jeg dog godt kan være med på, er den, der hylder jordbærerne. Ikke alle jordbær er lige gode, men når man endelig finder de sødeste og rødeste jordbær, er sommeren reddet.

Jeg har toppet utallige havregrøde med jordbær, drukket mig mæt i smoothies med jordbær og banan, kommet dem i fancy detox water, spist dem med yogurt og drømt om søde jordbærtærter.

Hvad jeg dog manglede at afprøve var at karamellisere dem.

karamelliserede jordbær

Karamelliserede jordbær – en toppingvinder

Hvis jeg ikke kan komme topping på min havregrød, så gider jeg ikke spise det. Uden topping er en havregrød bare kedelig og strukturløs. Der skal både være søde elementer, knasende elementer og til tider salte elementer, som peanuts.

Om sommeren gider man dog ikke starte dagen med varm grød, hvis man i forvejen koger.

Det er altid godt når man kan sige level up og opgradere sit toppinggame. For uanset om du elsker eller hader havregrød, så passer karamelliserede jordbær til enhver lejlighed – bare tjek pandekageindekset ud på bloggen.

De ville ikke klage over en lækker omgang topping.

Derfor er det godt at have et sikkert toppingvalg klart, som kan bruges til næsten al form for morgenmad.

karamelliserede jordbær

Overdådig topping på ingen tid

Jordbær er søde i sig selv, hvis de er rigtig gode. Men steger man dem på panden i lidt ahornssirup, er det bare prikken over i’et. Jordbærerne falder nemlig en smule sammen og bliver dejligt møre.

Og så smager de bare lige lidt ekstra af karamel og sød sommer.

Jeg indrømmer at det er en ret sød og fråd topping, så derfor bruges den også bedst sammen med en neutral havregrød, topping på pandekager, eller en anden morgenmadsfavorit, yogurt med mangler og karamelliserede jordbær. 

Virkelig virkelig nem form for morgenmad!

Jeg håber, at min hyldest til jordbærerne gik lige igennem. Og hvis ikke, så prøv i det mindste denne kombination, inden du siger noget.

Måske du ombestemmer dig?

Karamelliserede jordbær - lækker topping på ingen tid

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Serves: Topping til x 2 havregrød

En lækker topping til dine pandekager, græske yogurt eller havregrød der siger et sommerligt spar to. Opskriften er vejledende og laves nemt på slump. Bare kast dig ud i det.

Ingredients

  • En god håndfuld jordbær (se noter)
  • 1,5-2 spsk ahornssirup (erstat evt. med honning eller agavesirup - giver dog en anden smag)

Instructions

1

Varm en pande op på medium varme.

2

Vask jordbærerne og skær dem i skiver. Når panden er varm hælder du ahornssirup på og lader det boble ganske kort, inden du kommer jordbærerne på panden.

3

Rør lidt rundt og hold øje med jordbærerne. Det hele er færdigt med at karamellisere når ahornsiruppen har fået en rød farve og jordbærerne er faldet en smule og har fået en mere intens farve.

4

Tag det hele af panden og lad det køle en smule af så du ikke brænder tungen. Brug det derefter som topping.

5

Kan holde sig i køleskabet i en 2 max 3 dage vil jeg skyde på. Herhjemme er det altid væk selv samme dag.

Notes

Det er svært at angive en konkret mængde, da opskriften nemt kan tilpasses. Jordbær fås i mange forskellige størrelser og jeg lavede denne opskrift med ca 15-20 mindre jordbær. Har du mange store, kan du måske nøjes med 5. Lav en god portion og prøv dig frem. Det kan næsten ikke gå galt!

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

GemGem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply