Granola og Müsli/ Morgenmad/ Opskrifter/ Topping

Nem granola med tahin og honning

Denne honningristede granola er to die for hvis du elsker kombinationen af tahin, appelsin og honning. Jeg laver den gerne når jeg har tid og overskud og bruger den både til chiagrød, havregrød eller en god omgang græsk yoghurt! 

Tahingranola

Sommertanker og granola

Internettet flyder nok med en del granola/müsli opskrifter, og jeg vælger at tilføje endnu en, i håbet om at det kan inspirere lidt. Det er ikke just opfindelsen på den dybe tallerken, men nogle smagskombinationer fortjener bare lidt ekstra opmærksomhed. Så her kommer min hyldest til honningen og tahinen.

Lige nu, mens jeg sidder og skriver dette blogindlæg om en (ifølge mig selv og min familie) overdrevet lækker granola med førnævnte smagskombination, er klokken ved at nærme sig godnattid, og den danske varme synes stadig at være på det højeste punkt.

Jeg skal ikke klage over hedebølgen, den har vi jo længe bedt om, men når det er så varmt, kan det være svært at spise eller nærmere drikke andet end smoothies og drikkedunke fyldt med isterninger. Og nu, mens jeg burde slukke for al teknologi en time inden jeg går i seng, ja så sidder jeg med computeren fremme, en bacheloropgave i baghovedet og andre småting, der gør at jeg i dag bryder rutinen.

Kort sagt, laver jeg alt andet end at drømme om granola med tahin og honning. Men spiser den alligevel hver morgen ovenpå min yogurt.

Jeg er pt. i gang med at lave bloggen om, og mens jeg sidder og skriver alle disse opskrifter og diverse andre blogindlæg ned, prøver at lege med koder, og er evigt frustreret over, om tingene overhovedet bliver som jeg vil have dem, er jeg i tvivl om, om jeg nogensinde bliver færdig?

Om bloggen nogensinde bliver offentlig igen.

Og om nogen overhovedet læser og følger med.

Hvis du sidder og læser med og når til slutningen af dette post og denne opskrift, så er du fantastisk og jeg værdsætter din tid og din støtte. Send mig endelig en besked eller kommentar.

Så bliver kommunikationen her knap så envejsagtigt.

Når det så er sagt, så har jeg faktisk glædet mig til at dele denne opskrift med jer, og lidt tanker bag billedet her.

Tahingranola

Min go-to kombination…

Sommer betyder for mig dovenskab på nogle punkter. Ja, jeg får da trænet lidt ligesom de fleste andre, men selvom jeg blogger om mad, så gider jeg da ikke lege med ovnen i to timer når termometret viser 29 grader.

Allerhelst vil jeg bare gerne have et måltid der kan sættes hurtigt sammen og som er så koldt som muligt.

Eller bare spise ét måltid om dagen, og bruge resten af tiden på at opbygge min tan og svømme i vandet. Og så læse en god bog ved stranden.

Alt der går hurtigt og ikke kræver alt for meget energi.

At bruge en ovn og omringe sig selv med varme, er “desværre” en del af det at lave granola. Til gengæld er portionen så stor, at man kan drysse det over sin yogurt i en hel uge eller to, alt efter om man bor alene eller deler granolaen med sin kære familie.

Jeg kan afsløre at min egen bror tog beholderen med granolen ind i stuen, og spiste det som var det chips.

Guess how long this portion lasted.

Men en af de ting jeg har spist meget af, er riskiks smurt med honning og tahin. En lidt sjov kombination, men når skufferne er tomme og man mangler snacks, bliver man kreativ. Jeg elsker det bitre fra den Tahin jeg bruger – Urtekrams tahin med ristede sesamenfrø hvis nogen skulle være i tvivl. Det bitre, kombineret med honning har været en game changer for mig.

Jeg overvejede om man kunne bruge denne kombination til andet en riskikssmørelse og tahindressing, og bum, sådan opstod denne granolaopskrift.

Den dejlige mængde honning gør granolaen sprød og sød, mens tahinen lige giver den lidt kant sammen men enten citron eller appelsinskal – din citruspræference præger din granola.

Jeg har sidenhen lavet denne granola tre gange, hvilket nok må være et kvalitetsstempel i sig selv. Den passer perfekt ovenpå yogurt (farvel kompliceret og krævende morgenmad), især hvis man laver en trifli eller mangler lidt drys ovenpå overnight oats.

Lidt fancy skal man vel være?

Kort sagt er det en hurtig løsning til de travle og dårlige dage.

Tahingranola

Hyggelige stunder

Som jeg antydede før, testede jeg denne opskrift af, mens jeg var sammen med familien. Min bror spiste af granolaen som var det slik. Min mor var også testperson af smagen, men hjalp mig også med at skyde nogle af de billeder du ser her.

Jeg er stadig ikke mester i at tage billeder af det perfekte pour-shot, som det så fint hedder på engelsk, når man hælder noget udover sin mad.

Jeg synes, jeg klarede det ret godt i denne opskrift på bananpandekager, men helt så enkelt var det ikke her.

Det jeg nok prøver at sige er, at øvelse gør mester. Uanset hvad din hobby er. For mange læsere af en blog kan det være svært at forestille sig, hvor lang tid det kan tage at knipse et par billeder. Og mine billeder virker måske heller ikke så imponerende, i forhold til hvad der findes. Men jeg hyggede mig rigtig meget med processen her og billederne af denne granola vil til evig tid minde mig om dengang min mor hjalp mig med min hobby.

Men tid og kærlighed er der lagt både i disse ord, billeder og opskriften selv. Så jeg håber, at du vil værdsætte mit arbejde, teste opskriften af og dele dine kreationer med dem du har kær.

Tak for at følge med og husk nu at tagge mig på Instagram eller bruge #simplestoriesdk hvis du laver noget fra bloggen her. Det ville gøre mig så glad.

Granola med tahin og honning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Prep Time: 10 Cooking Time: 20-30 Total Time: 40

Denne lækre granola kan laves på ingen tid og så er den bare hammer lækker ovenpå yogurt, havregrød, med mælk og hvad du end drømmer om. Jeg brugte honning, men 50/50 fordeling af honning og agavesirup er også lækker. Om du bruger citron-, appelsinskal, eller ingen af dele er op til dig. Men det giver liiiiiige det sidste twist. God appetit og bagelyst herfra.

Ingredients

 • TØRRE INGREDIENSER
 • 4 dl grovvalsede havregryn (kan erstattes af finvalsede havregryn)
 • 1 dl byggryn (eller erstat med finvalsede havregryn)
 • 1 dl hirseflager (eller erstat med finvalsede havregryn)
 • 1,5 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselnødder
 • 1,5 tsk kanel
 • ½ tsk kardemomme
 • VÅDE INGREDIENSER
 • 50g kokosolie
 • 150 g honning (eller halvt honning halvt agavesirup. Giver en anden kompleks sødme, som også kan anbefales herfra)
 • 2 spsk tahin*
 • Skræl fra 1 øko appelsin (spring ikke over her, hvis du som mig elsker appelsin!)
 • Lidt salt

Instructions

1

Tænd ovnen for 180 grader.

2

Hak nødderne groft og bland derefter alle de tørre ingredienser.

3

I en lille gryde varmes honning (og/eller agavesirup), kokosolie og tahin op, indtil alt er smeltet og det begynder at simre meget let.

4

Hæld den våde blanding over de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen. Rør gerne med hænderne, dog kun hvis det er kølet tilstrækkelidt af.

5

Spred blandingen ud på en bradepande med et stykke bagepapir.

6

Giv granolaen 20, måske 30 minutter alt efter din ovn. Rør rundt efter de første 10 minutter og derefter hvert 5 minut, til du får en gylden granola. Vær ikke alt for bange hvis det ikke er sprødt med det samme. Det kommer, når det er kølet af.

7

Opbevar i en lufttæt beholder og tilføj evt tørret frugt, hvis det ønskes.

Notes

Jeg bruger den tahin med de ristede sesamfrø fra Urtekram. Den kan være ret dyr, men jeg køber den for det meste på tilbud. Hvis du bruger en anden tahin, kan du risikere at få en anden smag, så skær måske ned for honningforbruget i opskriften, hvis din tahin er knap så bitter.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

GemGem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply