"Sundere" søde sager/ Dips, Dressing og Sauce/ Morgenmad/ Opskrifter/ Tilbehør/ Topping

Sundere appelsincurd – uden tilsat sukker

Denne appelsincurd er fænomenal og passer så godt som topping ovenpå pandekager, grød eller hvad du nu kan finde på. Denne version er uden tilsat sukker og egner sig derfor virkelig godt som en del af et brunchbord!

Sund appelsincurd

“The sense of love should not like coffee, which only gives pleasure to the enjoy. But it must be like oranges which not only give pleasure but also freshness.”

― Isra

Lækker og sund appelsincurd

I sidste indlæg skrev jeg en hel roman til mine pandekager med birkes og citron. Dog var det ikke helt uden grund, for efter at have testet opskriften et par gange, har jeg fået kæmpe thumbs up af både venner og familie.

Selvom opskriften i dette indlæg handler om min lækre appelsincurd, så spiller pandekagerne nu stadig en rolle… De er nemlig med til at demonstrere, hvordan den lækre appelsincurd kan bruges.

Curd går til alt

De sidste par måneder har jeg eksperimenteret med vildt mange forskellige curder… Både den klassiske lemon curd, en version med hindbær, i sommers prøvede jeg endda med abrikoser og nu også med appelsin. Mit problem er dog, at jeg hver gang kommer til at spise for meget, hvilket ikke er så godt, når en blog kræver billeder af de ting man nu laver.

Denne gang lykkedes det mig ikke at spise hele portionen, og jeg håber, at billederne kan lokke jer til at kaste jer ud i denne opskrift. Uanset om du kan lide lemon curd eller ej, skal man altså virkelig give denne version med appelsin en chance.

Appelsinerne giver en dejlig sødme og fås til billige penge da de nu er i sæson. Hvis man som mig knuselsker citroner, følger man opskriften som jeg har angivet den. Står man kun tilbage med appelsiner, følger man stadig opskriften, men erstatter al citronen med appelsin. Så ender du ud med en dejlig sød appelsincurd.

Hvis du er i tvivl om hvad du kan bruge curden til, kan jeg fortælle dig, at den fungerer super både ovenpå pandekager, havregrød, i desserter, ovenpå skyr, ellers er det bare med at finde en spiseske frem og smage lidt efter en lang dag. Ingen dømmende blikke herfra.

Fortæl mig endelig, hvis i får jer kastet ud i denne opskrift.

Sund appelsincurd

Sund appelsincurd - uden tilsat sukker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

En rigtig lækker curd, der kan spises til morgen, middag og aften, helt uden dårlig samvittighed. Curden får en dejlig sødme fra friske appelsiner og en lille smule agavesirup/honning, mens den stadig får et syrligt element fra citron. Perfekt ovenpå skyr eller pandekager. Prøv denne curd med disse pandekager

Ingredients

  • 1 økologisk citron
  • 3 økologiske appelsiner
  • 2 æg + 2 æggeblommer eller 3 æg
  • 1-2 spsk agavesirup eller honning
  • 50-60 g smør

Instructions

1

Riv skallen af citrusfrugterne og pres saften ud af dem. Kom saften op i en lille gryde og rør det sammen med æg.

2

Opvarm langsomt gryden, hvor du efter kort tid begynder at piske konstant, indtil din curd tykner. Når din curd er blevet lidt tyk i konsistensen smager du til med agavesirup/honning, til du synes at curden er tilpas sød.

3

Hvis du skulle være for langsom til at røre rundt i skålen, kan du opleve at få klumper af æggehvide. Hvis det skulle ske, sier du din curd, så du kan få det væk - smagen burde ikke fejle noget 🙂

4

Til sidst rør du smør i og hælder derefter din curd op i en en beholder. Sæt din curd i køleskabet i et par timer og derefter er den tyknet helt og er klar til brug.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra hvad jeg lige har smidt i hovedet på dig af informationer, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply