Dessert/ Morgenmad/ Pandekager og Vafler

Sundere pandekager med citron og birkes

Disse pandekager med citron og birkes smager og dufter utrolig skønt og er en af mine yndlings pandekagevarianter; og jeg har spist mig igennem mange! Lav dem på en god søndag og i godt selskab og nyd din ekstra lækre og luksuriøse morgenmad (eller dessert?). 

sunde pandekager med citron og birkes

It was like the way you wanted sunshine on Saturdays, or pancakes for breakfast. They just made you feel good.” ― Sarah Addison Allen

Pandekager med citron og birkes … bedre bliver det ikke

Det jeg elsker ved madlavning, er den måde man kan sprede glæde og kærlighed på, bare ved at lave en simpel ret. Der er virkelig intet bedre end når man står i køkkenet og er i gang med at teste en ny opskrift, mens nysgerrige hoveder træder ind i køkkenet for at se, hvad man har gang i.

Nysgerrigheden bliver især tilfredsstillet, når de opdager at det er pandekager med citron og birkes der er en del af dagens projekt. Det sker dog efterhånden sjældent når jeg bor alene, så derfor sætter jeg ekstra meget pris på de stunder, hvor både mig og min bror er hjemme ved min mor.

Pandekagetraditioner

I min familie går pandekager langt tilbage og hvis en uge skal afsluttes helt rigtigt, så er det altså med pandekager. Dengang var pandekagerne fyldt med sukker og syltetøj, hvilket man nu aldrig går galt i byen med.

Men denne version er nu lidt anderledes og meget mere fluffly, men godt der er søndage nok til at få spist begge dele.

Min mor har nemlig længe snakket om hvor meget hun elsker kombinationen af birkes og citron, især i kager og bare man nævner det, bliver hun helt lykkelig. Derfor havde jeg længe gået med tanken om at kaste mig ud i at prøve den slags pandekager, alt imens jeg lavede de familiære bananpandekager.

Internettet flyder  efterhånden med den ene bananpandekageopskrift efter den anden, og da jeg havde lyst til at forkæle både mor og fødselsdagsbarnet, blev det altså til et eksperiment i køkkenet.

sunde pandekager med citron og birkes

sunde pandekager med citron og birkes

Normal mel eller hvid hvede

Jeg ville være min mors yndlingskombination tro, så selvom flere af jer har efterspurgt en opskrift på Instagram, skulle opskriften lige finpudses og testes mere end en gang, så smagen sad i skabet. Jeg synes at pandekagerne får en dejlig tekstur på grund af birkes, og samtidig kan man lige ane lidt citron, hvilket gør pandekagerne lidt anderledes.

Pandekagerne kan gøres mere mættende i form af at bruge hvid hvede. Hvid hvedemel har stort set det samme næringsindhold som havregryn i form af mere fiber, men samtidig giver det flyffy pandekager, som man kender det fra de typiske hvedemelspandekager.

Men du kan bruge, hvad du har i skabet.

Citronpandekagerne kan sagtens spises alene, men hvis du skal være ekstra overskudsagtig, så gør dig selv den tjeneste at toppe dem med en lækker omgang græsk yogurt blandet op med citron, eller en rigtig lækker curd, som fx min appelsincurd.

Om du vælger at bruge sukker og hvedemel, eller hvid hvede og honning står dig frit for, men elsker du pandekager og er du kørt træt i bananpandekager, kommer disse til at virke som et frist pust.

Jeg håber, at I du give jer i kast med disse basser.

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med.

Mangler du mere inspiration til hvilke pandekager du skal lave? – Så kan du finde alle bloggens opskrifter på pandekager her. 

Sunde pandekager med birkes og citron

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
Serves: 20-30 pandekager

Her kommer mit bud på sundere pandekager med citron og birkes. Pandekagerne fungerer super fint som morgenmad, lækker dessert og ville også passe perfekt til et brunchbord. Alt efter hvor små/store pandekager man laver får man 20-30 stk. Prøv dem sammen med denne lækre citroncurd

Ingredients

 • 2 æg
 • 3,5 dl hvid hvedemel (kan erstattes med hvedemel, evt med havregryn)
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1 knivspids salt
 • skal fra to økologiske citroner
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2,5 dl mælk
 • 2 dl skyr
 • 0,5 dl citronsaft (saften af en øko citron)
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk birkes

Instructions

1

Sigt hvid hvedemel, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilføj derefter citronskal og vaniljepulver til blandingen.

2

I en anden skål blandes de våde ingredienser altså mælk, æg, skyr, citronsaft og honning.

3

Vend de våde ingredienser med de tørre, så du får en så luftig dej som muligt. Til sidst vendes birkes i dejen. Dejen skal være lidt tyk i det, så du kan få lækre og fluffy pandekager.

4

Varm en pande op og kom lidt kokosolie på panden, eller undlad dette, hvis du har en non-stick pande. Form små pandekager af ca 1,5 spsk dej. Du kan vælge at lave dine pandekager større/mindre end dette. Jo større pandekagerne er, jo sværere bliver de at vende.

5

Når der begynder at komme bobler på overfladen, er det tid til at vende pandekagerne. Steg dem videre i et lille minut, og tag dem derefter af panden.

6

Server pandekagerne straks eller frys dem ned evt. til en brunch.

7

Server med en valgfri topping. Jeg blandede skyr med citronsaft og spiste dem med denne lækre citroncurd

sunde pandekager med citron og birkes

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

GemGem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply