Dessert/ Konfekt

Hjemmelavede bløde karameller

Hjemmelavede bløde karameller

“Anyone who thinks they’re too grown up or too sophisticated to eat caramels, is not invited to my house for dinner”

Søde og bløde karameller

Hjemmelavede karameller er hvad indlægget kommer til at handle om i dag. Hvis du kender mig, ved du, at jeg er helt vild med chokolade. Chokolade er godt, men blandet med karamel bliver det endnu bedre.

Da jeg var i humør til at prøve en ny opskrift, tænkte jeg, at jeg ville kaste mig ud i hjemmelavede flødekarameller. Første gang jeg prøvede det, fik de alt for lang tid og blev til karamelbolcher i stedet for. Ikke at det nødvendigvis er dårligt. Jeg sigtede dog efter de bløde karameller, så du kan næste forestille dig min skuffelse.

For at undgå dette prøvede jeg mig frem med en opskrift, hvor karamellerne var baseret på kondenseret mælk. Ved at bruge denne metode sparer man lidt af sin dyrebare tid og man behøver heller ikke noget sukkertermometer. Så mere tid i overskud og mindre stress over bolcher i stedet for karameller lyder som en god win-win.

Hjemmelavede bløde karameller

Kom i julestemning

Disse karameller er perfekte at lave op til jul, især hvis man gerne vil give spiselige julegaver til folk man holder af. Jeg pakkede selv nogle af mine karameller ind og gav dem til et par veninder. Det er en vildt personlig gave, hvilket jeg er fan af. Mon ikke dine venner også ville sætte pris på et par karameller?

Opskriften på karamellerne fungerer fint i sig selv, men se det nærmere som en basisopskrift, hvor du kan tilføje lakridspulver, nødder og hvad du ellers kan finde på af smagsgivere. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du bruger nogle af mine opskrifter, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af det, eller tag mig på Instagram, skriv en besked og brug hashtagget #simplestoriesdk. Jeg vil så gerne se jeres resultater. 

Jeg ønsker dig en vildt god december måned

Hjemmelavede bløde karameller

Hjemmelavede bløde karameller

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 3,86 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 25 g honning
  • 100 g smør
  • 120 g sukker

Instructions

1

Hæld alle ingredienserne op i en gryde og lad det smelte ved middel varme.

2

Når massen er smeltet skruer man en lille smule op for blusset og rører rundt. Hold øje med karamellen. Når den begynder at blive brun er karamellerne færdige.

3

Hvis du vil have anden smag i dine karameller, er det nu du tilsætter lakridspulver eller nødder.

4

Dæk en valgfri form som fx en rugbrødsform eller en lille bradepande med bagepapir og hæld så ellers karamelmassen ned i.

5

Sæt karamellerne på køl i køleskabet i nogle timer og skær dem derefter ud i den ønskede størrelse.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply