"Sundere" søde sager/ Dessert

Sundere crumble med æbler og pærer

Denne lækre crumble er fyldt med dejlige æbler og pærer, hvilket passer perfekt til den knasende topping. Denne version er desuden en smule sukkerreduceret, men smager alligevel dejligt, især over en god omgang brætspil. 

sund crumble

Crumble til de hyggelige stunder

Her sidder jeg, en måned eller to efter opskriften blev udviklet og prøver at skrible et par ord ned til denne crumble. Det er lidt en ambivalent følelse. Da jeg lavede opskriften her, blev der til 5 portioner. Det passede perfekt i forhold til personantallet, da vi havde besøg af min moster og lille kusine.

Nu er sidstnævnte taget hjem igen, og jeg ved ikke hvornår jeg ser dem igen. På den anden side fyldes jeg med de gode minder vi delte over denne crumble og de brætspil, der blev spillet undervejs. Jeg er typen, der af helt irrationelle årsager elsker at snacke til et eller andet, mens jeg spiller brætspil, og denne gang blev det tilfældigvis crumble der blev serveret til.

sund crumble

En sundere crumble med lækre råvarer

Det der med at kaste rundt med et ord som “sundt”, kan jo være farligt, fordi det er SÅ forskelligt hvad folk associerer det med. Så når jeg smider det rundt her på bloggen, er det ikke fordi jeg mener, at sukker nødvendigvis er usundt. Jeg holder bare af at prøve at søde med mere naturlige varianter i hverdagen, og så med sukker i ny og næ.

Derfor får denne crumble sin sødme fra agavesirup og frugterne, samt sin knas fra både chiafrø, havregryn, kokoschips samt mandler.

Ifølge mig er ingredienslisten ikke alt for kompliceret og lang og mangler man noget, som fx kokoschips, kan man sagtens undvære.

sund crumble

Hurtigt og lækker dessert

Jeg elsker en god crumble, da de er nemme at lave, ikke er alt for tidskrævende og kan varieres ud i det uendelige, alt efter hvilke frugter frugtskålen og fryseren byder på. Jeg valgte jo mine yndlingsfrugter som er æblet og pæren, når vi når efteråret.

Dog er æbler og hindbær også en virkelig lækker kombi, som jeg sidenhen har spist efter jeg lavede denne opskrift.

Når desserten er så nem at lave, kan man bruge mere tid sammen med familien og vennerne, hvilket jeg er fan af. Ikke fordi man ikke kan lave mad sammen, men det er bare hyggeligere at spise hurtige snacks til flere timers brætspil.

Derfor har jeg virkelig ikke andet at sige, end at jeg håber, at du følte dig inspireret af dagens blogindlæg, og at jeg håber, at du får skabt dig nogle hyggelige stunder med dine kære.

Dem kan man aldrig få nok af.

Hvis du føler dig inspireret, så efterlad gerne en kommentar eller brug #simplestoriesdk på Instagram – jeg bliver så glad når jeg ser dig bruge mine opskrifter! 

Sundere crumble med æbler og pærer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 5 små portioner
Prep Time: 10 minutter Cooking Time: 20-25 minutter Total Time: 35 minutter

Denne lækre crumble er lavet med æbler og pærer og er perfekt, når man skal smække en hurtig dessert eller snack sammen. Lad det passe sig selv i ovnen og server til en omgang brætspil eller filmaftenshygge

Ingredients

 • 70 g havregryn (jeg blandede grov og fin 50/50)
 • 55 g blandede nødder (de må gerne være saltet)
 • 25 g chiafrø
 • 25 g kokosmel
 • 20 g kokoschips (eller mere kokosmel)
 • 1 nip salt
 • 40 g agavesirup (eller honning hvis ikke vegansk)
 • 27 g kokosolie (eller (plante)smør)
 • 2 spsk (plante)smør (eller normal smør hvis ikke vegansk)
 • 2 pærer
 • 3 æbler

Instructions

1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Hak nødderne og kokoschipsene, hav gerne en god blanding af fint og grofthakkede nødder. Bland det sammen med havregryn, chiafrø, kokosmelet og salt.

3

Kom kokosolie og agavesirup i en skål og varm et op i microovnen eller en lille gryde. Hæld det over i granolablandingen og bland det hele godt sammen. Tilsæt til sidst de 2 spsk smør og bland det hele godt sammen med hænderne.

4

Skræl æbler og pærer og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i 5 små fade. Smuldrer crumble over frugtstykkerne.

5

Kom de små fade i ovnen og giv dem 15-20 minutter.

6

Lad dem køle en lille smule af - først der bliver de sprøde. Nyd crumblen lun og server evt med creme fraise, vegansk yogurt eller hvad du end lyster.

Notes

Prøv gerne en variant med æble og hindbær! Det smager også skønt.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply