Dips, Dressing og Sauce/ Opskrifter/ Tilbehør

Hjemmelavet tomatsalsa med lime ala mild pico de gallo

Denne tomatsalsa med lime smager super lækkert og friskt og kan pifte enhver ret op. Brug den enten som tilbehør til mexicanske retter og buddha bowls eller endda ovenpå rugbrød.

Prøv også: buddha bowl: mættende salat med grønkål, avokado og ristede kikærter

Mild og frisk tomatsalsa med lime

Er du klar til en frisk smagseksplosion?

Så sig pænt hej til denne tomatsalsa ala mild pico de gallo.

Så vidt jeg kan læse mig frem til på nettet, er det en mexikansk opskrift på lækkert tilbehør. Nu skal jeg ikke kunne gøre mig klog på om det er rigtigt, men det der tiltalte mig ved denne opskrift var kombinationen af tomat og lime.

I denne salsa hakker man nemlig tomater og rødløg groft, tilsætter friske krydderurter som persille eller koriander (hvis du da kan lide koriander) og til sidst “marineres” det hele i limesaft. Derfor har denne tomatsalsa også rigtig godt af at stå at trække natten over eller i et par timer, for så bliver den dejlig frisk.

Du kan også tilføje chili eller jalapeños, men jeg er ikke så glad for den stærke smag, deraf ‘mild’ i overskriften 😉

tomatsalsa med lime
tomatsalsa med lime

Hvad kan man servere tomatsalsa til?

Jeg ville nok servere denne tomatsalsa til lækre mexikanske retter som nachos eller tortillas, men selv har jeg også brugt den i alt fra salater og buddha bowls til mine morgenrøræg og rugbrød.

Det er egentlig kun din fantasi der sætter grænserne. Så lav den selv og smag dig frem.

Og nu til opskriften;

tomatsalsa med lime

Mild tomatsalsa ala pico de gallo

Denne tomatsalsa med lime smager super lækkert og friskt og kan pifte enhver ret op. Brug den enten som tilbehør til mexicanske retter og buddha bowls eller endda ovenpå rugbrød.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid6 timer
Ret: Tilbehør
Køkken: mexicansk
Keyword: tilbehør, vegetarisk
Antal: 1 lille bøtte salsa
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 lille rødløg
  • Saften af 1-2 lime
  • salt og peber
  • Frisk persille eller koriander
  • Evt. chili eller jalapeños hvis du kan lide det stærkt

Sådan gør du

  • Hak tomaterne groft og rødløg fint. Udhul evt. tomaterne og fjern kerner og saft, hvis du vil have en chunky og "tør" salsa.
  • Hak til sidst krydderurter groft og pres saften af dine lime.
  • Bland det hele sammen i en skål og lad det gerne trække i et par timer, gerne natten over for at marinere tomaterne ordenligt. Opbevares i en lufttæt beholder.

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering