Aftensmad/ Frokost/ Salater/ Vegansk Aftensmad/ Vegetar

Buddha bowl | mættende salat med grønkål, avokado og ristede kikærter

Denne sindssygt lækre buddha bowl består af en grønkålsbase toppet med bagte kartofler, ristede kikærter, avokado, feta, syltede røgløg og en smækker lækker dressing. Hvis du leder efter en salat at slutte december af med eller starte din januar ud med, så er du kommet til det rette sted. 

Buddha bowl med grønkål

Pænt goddag, 2020

Første blogindlæg i 2020! Wuhu, what a time to be alive 🎉

For mig er det helt underligt at 2019 er et overstået kapitel. På den ene side er det lidt vemodigt, da der er ting jeg gerne ville have opnået og gjort… men på den anden side er jeg utrolig stolt over hvad jeg opnåede, og ikke mindst hvor meget jeg har rykket mig mentalt.

Og da jeg har en del i vente i 2020, glæder jeg mig egentlig bare til at sætte mig nye mål, opnå nye højder og opleve nye ting.

For første gang går jeg nemlig mega glad og overskudsagtig ind til et nyt år, selvom jeg har to eksaminer, som liiiiiige skal skrives.

En af de ting jeg dog endnu ikke har knækket koden på, er hvordan man skriver det perfekte opskriftsblogindlæg.

Nogle bloggere starter deres opskrifter ud med personlige anekdoter, mens andre kun holder sig til ord og adjektiver, der beskriver hvorfor netop deres opskrift er den bedste der findes på hele internettet. Og da jeg ikke har så mange personlige indlæg eller indlæg der handler om andet end mad på bloggen, kunne det være, at et par personlige ord kunne knyttes til nogle af opskrifterne.

For hvis jeg gætter rigtigt, er det de færreste, der faktisk læser teksten og foretrækker at gå ned til opskriftfeltet.

Og hvis det er sandt, kan jeg lige så godt gøre processen så hyggelig som muligt for mig selv, hvis jeg nu er den eneste der læser med.

Denne buddha bowl med de dejligste ingredienser (halløj kartofler), har jeg tygget mig igennem en del gange her i juleferien sammen med min lillebror.

Vi stræber nemlig begge to efter at spise mere salat i det nye år, og jeg har haft sådan en kartofel craving denne december, at det blev jeg nødt til at inkludere i mine måltider.

Og sådan blev denne lækre salat til, som jeg faktisk skal have til aftensmad i skrivende stund.

For selvom januar er lig med sund mad og salater, betyder det ikke at det skal være kedeligt.

Den lækreste vinter buddha bowl

Hvis du er på Instagram, har du måske lagt mærke til de såkaldte buddha bowls. Egentlig ved jeg ikke helt hvor navnet stammer fra, men for mig er det bare et synnonym for en salat der ser godt ud og smager så englene synger.

Lige netop min buddha bowl er fyldt med ting som grønkål, avokado, kartofler, ristede kikærter, syltede rødløg, feta og tahindressing. For mig er det en god kombi af herlige ingredienser der er i sæson nu, men er der en af tingene du ikke er vild med, kan de snildt skiftes ud.

Der er nemlig ikke én rigtig måde at lave buddha bowls på, men de består typisk af en form for korn eller gryn, en masse grøntsager, en proteinkilde og en lækker dressing. Så hvis du holder dig til den formel, er jeg sikker på, at du nok skal komme i mål med en rigtig lækker salat og evt. få tømt ud i køleskabet.

Mættende vegetarisk salat – god til mealprep

Jeg er ret vild med at man ved at anrette en salat i sektioner kan få grøntsager til at se så appetitvækkende ud! Derfor kan den både nydes på en kedelig tirsdag eller til en flot fredag hvor veninderne og vennerne kommer på besøg.

Men ikke nok med at buddha bowls er pæne, så kan de faktisk gøres super mættende. Derfor er en buddha bowl et godt bud på en mættende vegetarisk salat.

Hvis du forbereder alle de nødvendige ingredienser om søndagen, kan du også mealpreppe denne salat så du har til flere dage, og dermed er sikret en lækker madpakke eller frokost.

Hvis du kan lide denne buddha bowl, er du måske interesseret i…

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

Buddha bowl | mættende salat med grønkål, avokado og ristede kikærter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 2 skåle/personer

Denne sindssygt lækre buddha bowl består af en grønkålsbase toppet med bagte kartofler, ristede kikærter, avokado, feta, syltede røgløg og en smækker lækker dressing. Hvis du leder efter en salat at slutte december af med eller starte din januar ud med, så er du kommet til det rette sted. 

Ingredients

 • Salat
 • 2-3 håndfulde hakket grønkål (jeg plejer at købe en pose med 250 g og bruger ca. 1/3 - 2/3 af den)
 • 1 avokado
 • ca. 600 g ovnbagte kartoffelbåde
 • 1 dåse kikærter (lav ristede kikærter, eller spar tid og spis dem som de er)
 • syltede rødløg
 • Feta
 • Salatdressing
 • 1-2 tsk honning
 • 1 tsk sennep
 • 1-2 spsk olivenolie
 • Tahindressing
 • 3-4 spsk tahin
 • 1 spsk citronsaft
 • vand efter behov
 • lidt salt
 • evt. lidt hvidløgspulver

Instructions

1

Skær kartoflerne i både. Vend dem i lidt olie og krydderier og giv dem 30-40 minutter i ovnen.

2

For at lave ristede kikærter dræner du 1 dåse kikærter, vender dem i 1 spsk olie og krydder til med salt og cayannepeber. Kom det i ovnen i en 30-40 minutter til de er sprøde, men ikke overbagt.

3

Bland ingredienserne til salatdressingen sammen i en lille skål. Hæld nu grønkål over i en større skål og hæld dressingen over.

4

"Masser" grønkålen, da den grundet dressingen og massagen bliver lækker og mør i stedet for tør.

5

Kom en ønsket mængde grønkålsbase i to skåle og anret det med de resterende ingredienser.

6

Til sidst laves tahindressingen ved at røre ingredienserne sammen og hælde en ønsket mængde dressing over salaten.

7

Server evt. med kogte æg eller falalfer for at få mere fylde i salaten.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply