Tilbehør

De sprødeste kartoffelbåde | ovnbagte kartofler

Sprøde og lækre kartoffelbåde er noget af det lækreste tilbehør jeg kender til! Server du dem sammen med en lækker dip, er du næsten garanteret at få de flestes hjerter til at springe et slag over. 

sprøde ovnbagte kartoffelbåde

Lækre ovenbagte kartoffelbåde

Det er januar og eksamensperioden er i fuld gang, så jeg holder mig en knap så velfortjent pause. Men da eksaminer er de færestes yndlings samtaleemne, vil jeg pege den over i en anden retning.

Ovenbagte kartoffelbåde.

Hvis du har læst mit blogindlæg, hvor jeg præsenterede dig for min buddha bowl med ovenbagte kartofler, så ved du allerede at jeg i december og januar virkelig har cravet lækre kartofler.

Men hvis ikke, så tillad mig lige at gentage mig selv.

Mit navn er Milena og jeg elsker kartofler.

De smager godt, er super sunde, mætter dejligt og så gør de bare de fleste mennesker glade.

Uanset om du spiser dem som tilbehør til veggiedeller eller laver en større portion til dig selv med en god omgang dip og netflix, er du garanteret noget lækkert til ganen.

Og hvis du vil sikre dig, at de smager ekstra godt, får du lige mine tips med på vejen.

Buddha bowl med grønkål

Hemmeligheden bag sprøde kartoffelbåde

Brug meget gerne økologiske kartofler, eller kartofler, hvor du kan beholde skralden på: Skralden er med til at gøre kartoffelbådene sprøde, men hvis du ikke har muligheden for det og vælger at skrælle dem, no worries. De smager stadig fantastisk.

Arrangerer dem gerne sådan, så at de ikke rør hinanden for meget: Mere plads, mere sprødhed.

Vend dem undervejs: Inderest inde ved du godt hvorfor dette er en god idé.

Har din ovn grill-funktionen, så giv dine kartoffelbåde lidt kærlighed de sidste 2-5 minutter: mums!

Og mit ultimative tip…

Brug olivenolie og et par spiseskefulde grov majsmel/polenta: Hvis du ikke har prøvet det før, så er det virkelig et must! Olien og de grovere gryn gør, at dine kartofler lige bliver ekstra sprøde og knasende!

God fornøjelse med kartoffelbagningen! Jeg håber, at de bliver smagfulde og sprøde 🙂

sprøde ovnbagte kartoffelbåde

Hvad kan jeg servere ovenbagte kartofler med…

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

De sprødeste kartoffelbåde | ovenbagte kartofler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijovic Serves: 4 personer

Sprøde og lækre kartoffelbåde er noget af det lækreste tilbehør jeg kender til! Server du dem sammen med en lækker dip, er du næsten garanteret at få de flestes hjerter til at springe et slag over. 

Ingredients

  • 1 kg kartofler (gerne øko i dette tilfælde)
  • 3-6 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk polenta eller majsgryn (kan undlades, se tips ovenover)
  • Et par kviste frisk timian
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • Salt og peber
  • Evt. hvidløgspulver eller cayannepeber

Instructions

1

Forvarm ovnen til 200 grader.

2

Skyl kartoflerne og skær dem i både. Kom dem over i en skål eller pose.

3

Hak de friske krydderier og kom dem ned til kartoflerne sammen med de resterende ingredienser. Rør godt rundt så olie og krydderier bliver godt fordelt.

4

Fordel kartoffelbådene på en bradepande beklædt med bagepapir og bag kartoflerne ved en 30-40 minutter.

5

Hvis din ovn har grill-funktion, giv da gerne kartoflerne et par ekstra minutter, så de kan blive dejligt sprøde. Hold øje og pas på med at de ikke brænder på.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply