Opskrifter/ Tilbehør/ Vegansk Aftensmad/ Vegetar

Bagte rodfrugter med timian og honning-senneps dressing

Bagte rodfrugter med timian og honning er noget af mit yndlingsspise i efterårs- og vintermånederne. De er nemme at lave, mætter dejligt og så passer de sig selv når de først er kommet i ovnen. Jeg bruger dem gerne som tilbehør, i en lun salat og allerbedst som de er. Ender du med rester er de gode i rodfrugtmos, i supper eller i gryderetter. Med rodfrugter går du kort sagt aldrig galt i byen.

Prøv bagte rodfrugter i denne salat: grønkålssalat med bagte rodfrugter og feta

ovnbagte rodfrugter med timian og honning

Bagte rodfrugter i ovn

Hvordan ved du, at det er efterår? For mig er det noget så simpelt som når bladene falder, når det bliver koldere udenfor og der regelmæssigt serveres ovnbagte rodfrugter!

Bagte rodfrugter er bare noget af det bedste jeg ved, fordi man kan bruge det til så mange ting! Ofte bruger jeg det som tilbehør, da det er nemt, sundt og billigt. Andre gange får fantasien frit løb og så bliver det brugt i fyldige salater eller i supper og gryderetter.

Men helt ærligt, så ender jeg 9/10 gange med at skære og skrælle mine rodfrugter, komme med i ovnen og spise dem som de er, evt. med en yogurtdip.

Det er ret basic, men læner du dig tilbage i sofaen og sætter sådan et fad foran dig med netflix kørende, så har du sikret dig en god aften.

ovnbagte rodfrugter med timian og honning
ovnbagte rodfrugter med timian og honning

Bagte rodfrugter med timian og honning

Fordi bagte rodfrugter er i sig selv ret basic og vender man dem i lidt olie og krydder dem med lidt salt, så er man godt kørende.

Jeg kan dog godt lide at vende dem i en dressing/marinade der består af honning, sennep, olie og lidt citronsaft. Honningen er med til at karamellisere rodfrugterne og de andre ingredienser løfter det sunde tilbehør op til et højere niveau.

Har du en frisk omgang timiankviste, ville jeg tilføje dem til mikset, men ellers så brug tørrede krydderurter og vær kreativ.

Hvilke rodfrugter kan jeg bruge?

Sort set alle.

Herhjemme plejer jeg at købe en færdigblandet pose med pastinakker, rødbeder og gulerødder og så tilføjer jeg gerne et par kartofler, da de giver mere fylde – og så har jeg bare en stor kærlighed til kartofler.

Men ellers så se hvad dit køleskab byder på! Jeg har prøvet med søde kartofler, jordskokker, rosenkål og rødløg, så det er faktisk kun dig selv, der sætter grænserne for, hvad man kan.

Det eneste jeg lige vil sige, er at de forskellige rodfrugter har forskellige bagetider. Derfor kan det være en god idé at skære pastinakker i større stykker, da de hurtigt blive møre, hvor rødbeder måske skal skæres i mindre tern. Men helt ærligt, så tænker jeg ikke over dette, da det ikke har den store betydning for mig.

But you do you – god bagelyst og god appetit.

ovnbagte rodfrugter med timian og honning

Bagte rodfrugter med timian og honning

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Tilbehør, Vegansk, Vegetarisk
Keyword: bagte rodfrugter, ovnbagte rodfrugter, rodfrugter med honning
Antal: 4 personer
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

 • 1 – 1 ½ kg rodfrugter (kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinakker, søde kartofler, jordskokker etc.)

Dressing

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 1-2 tsk sennep
 • evt. lidt citronsaft
 • salt og peber
 • evt. lidt timiankviste

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200°
 • Skræl og skyl rodfrugterne og skær dem enten i stave eller mundrette bidder og kom dem over i en skål.
 • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Hæld den over rodfrugterne og vend det hele godt sammen, gerne med hænderne.
 • Kom det hele over på en bradepande beklædt med bagepapir og tilføj til sidst til timiankviste, hvis du lyster.
 • Bagetiden afhænger af rodfrugternes størrelse, hvor mundrette stykker er færdige efter 20-30 minutter og større stave og både 30-40.
 • Hold øje og tjek undervejs. Du kan med fordel stikke en gaffel i rodfrugterne og ellers så smag og se.
 • Voila – you are done!
ovnbagte rodfrugter med timian og honning

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering