"Sundere" søde sager/ Chiagrød/ Dessert/ Morgenmad

Koldskålschiagrød med jordbærpure

Denne koldskålschiagrød med jordbærpure af friske og modne jordbær er inspireret af sol og sommer og smil! Derfor passer den flotte ret fantastisk godt til varme og lange sommerdage, og kan både spises som en lækker og velsmagende morgenmad eller mellemmåltid og dessert. Du bestemmer helt selv. 

Koldskålschiagrød

“Strawberries!
Fruit from the heart.”

― Anthony T. Hincks

Koldskålschiagrød – årets mest populære opskrift

Lige siden jeg delte billedet af den koldskålschiagrød jeg havde lavet sammen med Camilla, har det været en af de mest efterspurgte opskrifter fra min side af. Til at starte med skrev jeg ikke engang opskriften ned. Mit fokus den dag var at lære Camilla at kende og style lidt anderledes billeder.

Camilla synes, at det kunne være en god idé at lave lidt chiagrød, da vi ikke havde så meget tid sammen, og jeg er set i bakspejlet mega glad for hendes forslag. Eftersom det var sommer og jeg var i humør til noget nyt, eksperimenterende og friskt, der samtidig passede til vejret, faldt idéen på koldskålschiagrød – eller bare chiagrød med koldskålsvibes.

Så min trang til at eksperimentere og prøve noget nyt, blev til en ny omgang chiagrød, som jeg ikke havde set nogen prøve før.

Der er ingen der husker den tredje mand på månen, så jeg havde da heller ikke lyst til at bidrage med endnu en basic chiagrød.

Derfor opstod koldskålschiagrøden! Jeg havde lyst til noget lidt sundere, der samtidig var lækker og  skreg af sommer.

Ifølge mig, er det intet bedre end jordbær, især de lækre og modne af slagsen og så endda i selskab med kålskål! En vaskeægte dansk klassiker, jeg har lært at holde af.

Koldskålschiagrød

Uden tilsat sukker eller med almindelig koldskål

Min originale tanke med opskriften her, var at den skulle være uden tilsat sukker, så den kunne bruges af alle. Nok mest fordi jeg bor alene, og kan have svært ved at tømme en liter koldskål selv. Kærnemælk derimod kan også bruges i bagværk, så det var det jeg startede ud med.

Da jeg i sommerferien kom hjem til mutti, blev jeg god nødt til at prøve opskriften med helt normal koldskål fra supermarkedet… og der blev også testet en version med jordbærkoldskål.

Begge dele smager godt på hver deres måde, så brug det du har i køleskabet og som tager hensyn til dine behov. Jeg elsker når folk tør tage mine opskrifter og eksperimentere med dem.

Uanset om du leder efter en sukkerreduceret chiagrød eller om du bare har brug for at få brugt de sidste rester af koldskål, så finder du opskriften her!

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Koldskålschiagrød

Koldskålschiagrød med jordbærpure

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 person
Prep Time: 30 minutter Cooking Time: 10 minutter Total Time: 40 minutter

Prøv denne lækre koldskålschiagrød som en let sommersnack til de varme dage. Rør det sammen på max 10 minutter og nyd smagen af dansk sommer. Lav dobbelt op af opskriften til flere personer.

Ingredients

 • Chiagrød
 • 1 dl græsk yogurt
 • 1 dl koldskål (eller kærnemælk for sukkerreduceret version)
 • 1 spsk chiafrø
 • 1-2 spsk agavesirup eller honning
 • saften af ½ citron
 • vaniljepulver eller vaniljesukker
 • Jordbærpure
 • En håndfuld jordbær
 • evt 1 spsk honning
 • Mulig topping
 • Topping i form af kammerjunkere, müsli eller hakkede nødder

Instructions

Chiagrød***

1

Bland græsk yogurt, koldskål (eller kærnemælk) og chiafrø sammen i en beholder og rør godt rundt. Tilsæt de resterende ingredienser.

2

Kom blandingen i køleskabet og udblød chiafrøene i mindst 20-30 minutter, men gerne natten over.

3

Når du er klar til at servere så rør godt rundt igen, og tilsæt evt lidt mere væske, hvis du ønsker at fortynde koldskålschiagrøden.

Jordbærpure***

4

Skyl og snit jordbærerne og kom dem i en minihakker. Blend til du får en ensartet pure. Smag til og hvis dine jordbær ikke er søde nok, så tilsæt da lidt sødme i form af honning eller agavesirup.

5

Når chiagrøden er klar, hælder du den over i skåle eller i weckglas som vi gjorde. Pynt evt med skovsyre eller knas som nævnt i ingredienslisten.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply