"Sundere" søde sager/ Chiagrød/ Dessert/ Morgenmad

Sund chiagrød med havremælk og æblekompot

Denne chiagrød med havremælk og æblekompot er super nem at lave, smager fantastisk, og så er den også vegansk; alle kan være med her. Chiagrøden bærer efterårsvibes med sig grundet den lækre æblekompot, og så er den bare super nem at smække sammen. Giv den en times tid eller natten over, kom kompot i bunden og bum. Du står nu klar med denne lækre omgang chiagrød, der kan nydes som morgenmad eller et let mellemmåltid. 

Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot og overdådig topping

Hyggelig date over en lækker omgang chiagrød

En af de ting jeg elsker ved Instagram er den måde man kan finde andre med samme hobby på og så nørde madlavning, billedredigering og alt der handler om blogging. Udover det, så elsker jeg at møde nye mennesker, udvide mit netværk og finde nye venner og veninder.

Og det hjælper Instagram bare super godt med.

Denne gang stod den på max hygge med sødeste Josefine fra FitFoodByFine, hvor hun inviterede mig hjem til hende. Det var simpelthen så hyggeligt at lære hende at kende, og sammen fik vi også udviklet et par opskrifter.

Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot

Æbler og efterårsvibes

Da Josefine havde en del æbler liggende, blev æblerne vores omdrejningspunkt, hvilket passer mig helt perfekt. Hvis man kigger lidt rundt på bloggen, har man måske lagt mærke til, at æbler er en af mine yndlingsfrugter.

For så spændende er jeg.

Men hey!

De er der altid for en, når man har brug for noget at gnaske på, og så smager de bare lige det bedre, når de har været i ovnen, eller når man laver en mega fråd æblekompot! Når kalderen siger september, er det nærmest den eneste frugt jeg lever af.

Så jeg kan seriøst godt anbefale det sammen med chiagrød.

Og med alt andet for den sags skyld.

En vegansk chiagrød uden mælk og skyr

Selvom jeg selv knuselsker en god omgang græsk yoghurt eller creme fraise ovenpå en lun crumble, er jeg også klar over, at der findes en del der vælger mælkeprodukter fra af forskellige årsager.

Så uanset om du er veganer, laktoseintolerant eller bare elsker at eksperimentere i køkkenet, har du dig nu en udgave af chiagrøden uden mælk og skyr.

Da Josefine elsker havremælk, valgte vi eksperimentere med en version af chiagrød, hvor væsken kun består af det. Havremælk har desuden også en naturlig sødme, hvilket fungerer super godt i denne opskrift.

Før vores date havde jeg faktisk kun lavet chiagrød med skyr og lidt havregryn, så det var vildt fedt at prøve en ny version af chiagrød. Og hvis jeg selv skal sige det, blev både vores opskrift, men også vores date en succes!

Uanset om du er løbet tør for skyr, eller foretrækker plantemælk, så er denne chiagrød et fint bud på en  let omgang morgenmad eller en “sundere” version af en dessert.

Meeeen hvis du som mig elsker udgaverne med yoghurt, så frister denne koldskålschiagrød med jordbær eller denne chiagrød med lækker smoothietopping måske?

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Sundere chiagrød med æblekompot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 2 personer
Prep Time: Mindst 1 time Cooking Time: 10 minutter

Rør ingredienserne til denne lækre chiagrød sammen, og lad det gerne stå natten over. Så står du klar med en lækker dessert, uden at have brugt lang tid i køkkenet. Pump den gerne op med lækre bær og æblekompot for virkelig at løfte smagen!

Ingredients

  • Chiagrød
  • 3 dl havremælk (eller normal mælk)
  • 3,5 spsk chiafrø
  • 4 spsk havregryn (kan undværes og erstattes med 0,5-1 spsk chiafrø)
  • 3 spsk kokosmel (kan undværes)
  • evt. 1 spsk honning
  • Tilbehør
  • Hjemmelavet æblekompot
  • Kokosflager, hakkede mandler og alt godt fra basislageret

Instructions

Chiagrød

1

Rør alle ingredienserne til chiagrøden godt sammen, så der ikke opstår klumper. Lad det stå i mindst 1 time, men gerne natten over.

Samling

2

Kom lidt æblekompot i bunden af et glas. Hæld derefter halvdelen af chiagrøden over kompotten og top til sidst med lækker topping. Er du på farten, kan den kommes i et glas som på billedet og transporteres alle mulige steder - den er i hvert fald cykelgodkendt 😉

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply