Bagværk/ Brød og boller

Opskrift på ølandsbrød med poolish (fordej)

ølandsbrød

Som I måske har set på Instagram, lagde jeg et billede op af et rigtig lækkert brød med ølandshvedemel. Brødet som i ser på billedet blev jeg inspireret til at lave, da jeg tilfældigt fandt opskriften bagpå Finax’ egen melpose.

Jeg havde sådan lyst til at prøve at bage med ølandshvedemel, så det gav jeg mig i kast med. For dem af jer der ikke har stiftet bekendtskab med ølandshvedemel endnu, er det en melsort hvor proteinindholdet og glutenindholdet er ret højt. Derudover får brødet en lidt brunere farve, hvilket jeg personligt synes er ret flot. Tid tider kan man endda finde det på tilbud til en 10’er, så jeg synes det er værd at prøve.

Som billederne måske viser, fik jeg et rigtig godt resultatet. Brødet fik en flot farve, en fin skorpe og havde en rigtig dejlig smag. Fordejen blandes sammen om aftenen, og dagen efter kan man nyde et dejligt brød, måske med lidt smør?

Denne opskrift giver en del brød, så bag det sammen med familien, frys en masse boller ned eller halver opskriften. Du kommer i hvert fald ikke til at mangle brød, og kan roligt forære naboen en bolle eller to.

Som nævnt er opskriften fra Finax’ melpose, men jeg har tilføjet mine egne ændringer.

ølandsbrød

Opskrift på ølandsbrød med poolish (fordej)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

 • POOLISH (FORDEJ)
 • 1 g gær
 • 150 g vand
 • 150 g ølandshvede, sigtet
 • DEJ (DAG 2)
 • 8 dl lunken vand (25-27 grader)
 • 15 g gær
 • 15 g salt
 • ca 300 g poolish
 • 650 g ølandshvede
 • 600 g hvedemel
 • PYNT
 • 1 æg
 • solsikkekerner
 • græskarkerner

Instructions

1

Dag 1

2

Bland alle ingredienser sammen, og kom dejen i en lufttæt beholder. Lad den stå på køkkenbordet ved stuetemperatur i 12 timer. Jeg lod min stå natten over

3

Dag 2

4

Opløs gæren i det lunkne vand.

5

Bland salten med noget af melet, og kom ellers alt melet i.

6

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

7

Form dejen til enten 2 brød, eller 1 brød og 25 boller.

8

Læg brødene på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur

9

Rids brødene, pensel dem med et æg og drys med korn og kerner

10

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 graders varmluft i ca 30-35 minutter - dog kun 12-15 minutter, hvis du laver boller.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply