Bagværk/ Brød og boller

Bløde squashbrud – Opskrift på boller med squash

Disse squashbrud passer perfekt til en søndag morgen eller et brunchbord. Ikke nok med at de ser lækre ud, så smager de også dejligt med en god klat smør! 

squashbrud

Brød og boller i lange vaner

Hjemme hos os elsker vi brød. Punktum. Eller, jeg ved ikke helt om jeg længere kan tillade mig at skrive os… For jeg bor jo ude, men når jeg endelig er sammen med familien, så er der nogle ting vi bare elsker at spise sammen.

Proja, pandekager og brød.

Især sidstnævnte, hvis min mor skal have noget at sige. Selv med alle de kaloriefattige trends og sundhedstiltag der har været i løbet af de sidste par år, så har min mor holdt fast i brød. Jeg tror vitterligt ikke at jeg kender nogen, der elsker brød lige så meget som min mor.

Derfor værdsætter jeg virkelig også godt og hjemmelavet brød. Det behøver ikke at være perfekt, bare det smager godt sammen med smør. Nogle af mine bedste minder med familien er blevet skabt, hvor brød har spillet hovedrollen.

Og nu hvor disse squashbrud er blevet godkendt, kan jeg virkelig forestille mig at skabe flere dejlige minder enten til noget brunch eller som sen aftensmad, mens man sidder i sofaen og ser Den Store Bagedyst.

squashbrud
squashbrud

Squashbrud… svampede og lækre boller

Friskbagt brød er virkelig noget af det bedste jeg ved. Jeg kan stadig huske dengang min marketingsunderviser fortalte os, at nogle af de mest populære dufte blandt mennesker var duften af små babyer og friskbagte boller.

Babyer har jeg ikke så meget forstand på, men brød… åh ja. Jeg kan kun give ham ret i, at jeg elsker duften af nybagte boller, især på en søndag morgen! Og hvis de er varme, ja så smelter mit hjerte… og den store klat smør jeg kommer på!

De fleste kender de klassiske gulerodsbrud hos bageren, som også smager fantastisk! Men har man ikke gulerødder på lager, og ønsker man at prøve noget nyt, så kan jeg klart anbefale dig, at kaste dig ud i sqaushbrud.

Da jeg selv lavede dem første gang, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Men første gang jeg smagte dem, blev jeg taget tilbage til alle de gange jeg selv har købt gulerodsbrud som barn. Så ja, ugen efter jeg lavede dem første gang, lavede jeg dem igen, da jeg skulle hygge med familien.

For når det kommer til brød, kan man ikke teste det nok gange. Især ikke, når det smager godt, som disse squashbrud gjorde! Squashen gør desuden, at de bliver lækre og svampede, hvilket virkelig er et kæmpe plus. Dog ville jeg altid fryse dem ned hurtigst muligt, hvis man ved, at man ikke får spist dem alle.

Det er jo så nemt at tø brød op efterhånden.

Hvis tanken om squashbrud ikke vækker så meget begejstring frem hos dig, så kan du tjekke andet bagværk ud på bloggen lige her! Og hvis du nu ikke tænker, at smør er vejen frem, kan det være at mine søde toppings kan friste? 

squashbrud

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Bløde squashbrud

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: Ca. 10 store brud

Disse lækre squashbrud er nemmere at lave end man skulle tro, og smager fantastisk. Spis dem som en del af et brunchbord eller bare til frokost!

Ingredients

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 150 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel (tipo 00)
  • 30 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 squash (evt øko) - ca 200g
  • 150 g solsikkekerner
  • 1 æg

Instructions

1

Opløs gæren i det lunkne vand - gerne i en skål, der passer til en røremaskine, hvis du har en.

2

I en anden skål blandes mel, salt og sukker.

3

Tænd for røremaskinen, og kom melblandingen i lidt eller lidt. Til sidst tilsættes det bløde smør.

4

Lad din røremaskine køre i 5-10 minutter, til det hele er godt blandet sammen og du står tilbage med en flot dej. Lad den hæve i ca. 45 minutter.

5

Riv squash groft. Når din dej er hævet, kommer du den ud på bordet, og laver en fordybning. I denne fordybning kommer du revet squash, solsikkekerner og æg ned i. Fold dejen ind over fyldet, og hak den derefter med fx en kniv, så der kommer squash over det hele.

6

Tag klumper af dejen med en ske til ca. 10 boller, og kom dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

7

Forvarm ovnen til 200 grader og bag dem i ca. 10-15 minutter, alt efter din ovn.

8

Velbekomme.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply