Bagværk/ Brød og boller

Frokostboller med feta, oliven og soltørrede tomater

koldhævede frokostboller

Disse koldhævede frokostboller med feta, oliven og soltørrede smager sindssygt godt. Madbrødene kan både nydes til frokost, som en del af madpakken eller som tilbehør til supper. Herhjemme har vi dog også spist dem lige som de er med en skive ost og smør.

Mulighederne er mange og hvis du tilsætter oregano og laver en toast med ost og tomatpure, så kan jeg også love dig de vildeste pizzavibes. Men prøv da selv og fortæl mig hvad du synes!

Prøv også: luksus tomatsuppe med peberfrugt og toast

koldhævede frokostboller
koldhævede frokostboller

Koldhævede frokostboller med feta, oliven og soltørrede tomater

Hvis man har fulgt med på Instagram, så ved man at jeg gået ind i en periode i mit liv, hvor alt handler om koldhævede boller. Jeg elsker simpelthen at spise dem og jeg elsker at lave dem – især fordi jeg faktisk ikke behøver at gøre mig spor umage eller have meget overskud.

Jeg siger tit at koldhævede boller kræver minimal overskud og byder på max meget smag, og det er disse boller beviset på. For hvis der er noget disse boller ikke mangler, ja så er det smag.

Kombinationen af feta, oliven og soltørrede tomater er intet mindre end fantastisk. Sammen med oregano får de den lækreste smag og faktisk også lidt italienske vibes. Hvilket jo slet ikke er en dårlig ting. Overhovedet!

Sundere boller til madpakken eller som tilbehør til suppen

Disse boller gør sig godt som madpakkebrød, da de kan fiskes op og spises lige som de er. Da bollerne indeholder både havregryn, groft mel og normal mel, får du dig også en dejlig mættende frokostbolle. Men bruger man dem som en sandwhichbolle med lækkert fyld, ja så sikrer man sig en god dag, især som studerende.

Jeg har efterhånden spist disse boller mange gange, både med smør og ost, sammen med en suppe og ja, selv som toastbrød. Og det er altså lige lækkert hver gang.

Spiser du ikke alle bollerne lige med det samme, så vil jeg anbefale dig at fryse dem ned. Så kan du altid fiske en bolle op af fryseren når trængen dukker op.

God bagelyst 💛

koldhævede frokostboller
koldhævede frokostboller
Udskriv
5 fra 1 stemme

Koldhævede frokostboller med feta, oliven og soltørrede tomater

Disse koldhævede frokostboller med feta, oliven og soltørrede smager sindssygt godt. Madbrødene kan både nydes som en del af madpakken eller som tilbehør til supper. Herhjemme har vi dog også spist dem lige som de er i som med en skive ost og smør.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid12 timer
Samlet tid12 timer 10 minutter
Ret: Bagværk, Brød, Koldhævede boller, Madpakke
Køkken: Brød, Madpakke, Vegetarisk
Keyword: frokost, Frokostbolle, Madpakke
Antal: 10 – 12 boller
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

 • 15 g gær
 • 5 dl koldt vand
 • 1-2 spsk sukker eller honning gerne flydende
 • 3 spsk solsikkeolie brug evt oliven fra de soltørrede tomater
 • ca. 80 g feta
 • 12-15 oliven eller hvad du nu synes
 • 8-10 soltørrede tomater ca. 100 g
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl grahamsmel
 • ca. 4-5 dl hvedemel
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Smuldrer gæren i en skål og hæld vand i. Lad det stå til gæren er opløst.
 • I mellemtiden halveres oliven og de soltørrede tomater skæres i mindre stykker.
 • Når gæren er opløst, tilsættes honning, olie, samt oliven og soltørrede tomater. Smuldrer fetaen i dejen og tilsæt havregryn og grahamsmel. Rør godt rundt med en god grydeske.
 • Nu tilføjer du 2 dl hvedemel og salt. Rør rundt og bliv ved med at tilføje mere hvedemel lidt af gangen, indtil du står tilbage med en kompakt masse der ligner tyk havregrød. Den skal føles tung at røre i, men må samtidig ikke blive for tør.
 • Dæk skålen med noget vitawrap eller et låg og kom skålen i køleskabet (eller udenfor i garagen/på altanen, hvis det er koldt, men ikke minusgrader) og lad dejen hæve natten over.

Næste morgen

 • Forvarm ovnen ved 200-220° grader. Tag dejen op med 2 spiseskeer og kom ca. 10-12 klatter/boller på to bradepander belagt med bagepapir.
 • Bag bollerne i ovnen i ca. 5-7 minutter og skru derefter ned på 180°, hvor du lader dem bage videre i ca. 12-15 minutter. NB: Bagetiden afhænger meget af din egen ovn, hvor høje bollerne er samt deres størrelse. Jeg har lavet denne opskrift mange gange efterhånden, så jeg kender min ovn og justerer undervejs. Du kan ikke gå helt galt i byen uanset hvad, men hvis bollerne ikke bliver helt perfekte første gang, så noter og juster til næste gang.
 • Når bollerne er færdige, så lad dem stå og sætte sig en smule, inden de serveres. Hvis du prøver at skære en bolle over lige med det samme, kan den nemlig virke våd indeni. Bollerne smager bedst friskbagte, men fungerer også godt dagen efter. Har du til flere dage, ville jeg anbefale at fryse dem ned, så de forbliver friske.

Noter

Hvor længe kan bollerne holde sig? 
Jeg synes, at de smager bedst, når de spises på selve dagen eller dagen efter – især hvis de lige varmes lidt op eller ristes. Hvis man ikke kan nå at spise dem alle sammen i løbet af 2-3 dage, ville jeg anbefale at fryse dem ned. Opbevar bollerne i en tætlukket pose for at holde dem saftige og undgå at de tørrer ud. 
Varierer bollerne ved at tilføje kerner eller andre krydderier. Det er også ret lækkert. 
koldhævede frokostboller

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vladimir
  februar 11, 2021 at 16:01

  5 stars
  Es ist wunderbar und schmeckt gut

 • Leave a Reply

  Opskrift Vurdering