"Sundere" søde sager/ Dessert/ Muffins og cupcakes/ Opskrifter

Sunde græskarmuffins – muffins uden tilsat sukker

sunde græskarmuffins

Lækre sunde græskarmuffins

Jeg har dette efterår fået testet mange opskrifter der indeholder græskarpure af! Når man kommer græskar i ovnen eller koger græskar og laver det om til pure er mulighederne uendelige. Og en af disse muligheder endte med at blive til græskarmuffins.

Da jeg havde en god rest græskarpure tilovers der skulle bruges, tænkte jeg, at jeg kunne prøve at lave en sundere snack, som fx græskarmuffins. Det er nemlig tit at folk søder med bananer, men jeg havde lyst til at prøve noget nyt.

Jeg havde ikke de store forventninger til disse græskarmuffins, men de viste sig at smage meget godt. Mine unipiger klagede i hvert fald ikke da jeg dukkede op med dem mandag morgen. Så blev øvelsestimerne lige pludselig lidt bedre.

sunde græskarmuffins

Jeg gik efter at lave en opskrift på sundere muffins, men uden at det blev for helset. Derfor har jeg også brugt ingredienser som både mel og syltetøj. I denne opskrift har jeg gjort brug af hvid hvede, der gør fuldkornsindholdet højere, uden at man får tørre muffins, men almindelig hvedemel fungerer nu fint.

I stedet for syltetøj, kan man sagtens finde en sukkerfri variant – ellers kan man altid lave sin egen chiasyltetøj. Det ville jeg normalt have gjort, hvis det skulle være helt sukkerfrit. Men da dette var en test, var jeg ikke så streng omkring det.

Og lidt sukker dør man nok ikke af. Men det er selvfølgelig op til dig selv.

Hvis I har en lille rest græskarpure tilovers, kan jeg anbefale denne opskrift – og ellers er det bare med at skrive ‘græskar’ i søgefeltet, og så finder i bloggens andre bud på græskaropskrifter. Bl.a kan i kaste jer ud i græskarhavregrød eller græskardeller.

Hvis du bruger nogle af mine opskrifter, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af det, eller tag mig på Instagram, skriv en besked og brug hashtagget #simplestoriesdk. Jeg vil så gerne se jeres resultater. 

Sunde græskarmuffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 10 stk

Ingredients

 • 0,5 dl havregryn
 • 2 dl mel (jeg brugte hvid hvede)
 • ½ tsk bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 3 tsk kanel
 • 1/2 tsk muskatnød
 • 1 tsk vaniljepulver
 • salt
 • 0,6 dl skyr
 • 1,2 dl græskarpure
 • ca 0,5-0,6 dl marmalade (ønskes en hel sukkerfri variant, så lav din egen chiasyltetøj)
 • 3,5 spsk honning
 • 1 æg
 • 4 spsk tranebær (eller rosiner)

Instructions

1

Forvarm ovnen til 190 grader

2

Bland de tørre ingredienser sammen (havregryn, mel, bagepulver, natron og krydderierne)

3

Bland derefter de våde ingredienser sammen (skyr, græskarpure og honning). Hvis du vil have dine muffins mere søde, er det nu du tilsætter mere honning - ellers tilføjer du ægget.

4

Bland de tørre og våde ingredienser sammen. Rør til sidst tranebær eller rosiner i dejen.

5

Fyld dejen op i muffinsforme - men ikke mere end 2/3 dele! De hæver op.

6

Bag dine muffins i 15-20 minutter, eller til du kan stikke en grillpind i dem, uden at der er dej på pinden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply