"Sundere" søde sager/ Dessert/ Morgenmad/ Pandekager og Vafler

Bananvafler – opskrift på sunde vafler med banan

Sunde bananvafler

“You should eat a waffle! You can’t be sad if you eat a waffle!”

― Lauren Myracle

Skønne bananvafler…

Bananvafler er simplethen noget af det bedste jeg ved! Eller vafler i det hele taget er altid en god idé, men når de er sunde, kan man med god grund spise en ekstra eller to mere.

Grunden til at jeg elsker dem, er at de er sunde – de indeholder nemlig ikke tilsat sukker, da de er sødet af modne bananer og honning. Derudover indeholder de ingredienser, som de fleste har i deres køkken, så derfor er bananvaflerne her også nemme at gå til.

Jeg har til disse bananvafler valgt at bruge Finax’ Hvid Hvedemel, da mange bloggere anbefaler det – jeg synes det gav vaflerne den helt perfekte konsistens, som nogle gange kan være svar at opnå, hvis man fx bruger havregryn. Hvis du dog ikke ønsker at bruge det i dine bananvafler, kan du altid ty til havregryn, almindelig mel eller en blanding. Det er en smagssag og det tager vaflerne ikke skade af.

Sunde bananvafler

Uanset hvilken kombination du ender med at vælge, så er du sikker på at få lavet nogle lækre bananvafler, der mætter dejligt længe, især hvis du spiser dem med fx skyr eller chiagrød til. Jeg valgte selv skyr, chia og en masse lækre frugter – og det gode er, at din topping kan tilpasses alt efter hvilke frugter der er i sæson. Og du kan endda spise disse vafler med nutella. Når vaflen er sund, er der mindre dårlig samvittighed over nutella, som min bror nok ville sige.

Bananvaflerne kan både spises til morgenmad, brunch med veninderne, en let frokost eller som en sund dessert. Og har du rester, kan du jo snildt tage dem med i madpakken, da de smager lige så lækkert dagen efter!

Hvis I prøver opskriften, så fortæl mig endelig i kommentaren hvad i synes.

Sunde bananvafler

Verdens bedste vafler - sunde vafler med banan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 150 g hvid hvede
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk honning
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 moden banan

Instructions

1

Skær bananen i mindre stykker.

2

Bland bananstykkerne med resten af ingredienserne og blend det med en stavblender, til der ikke er klumper i dejen (alternativt kan du mose bananen med en gaffel)

3

Varm dit vaffeljern op. Når det er varmet op, smører du det med lidt olie - jeg brugte kokosolie.

4

Hæld lidt dej på i vaffeljernet og bag dem i et par minutter.

5

Nyd dine vafler - jeg spiste dem med skyr og chiasyltetøj.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply