Frokost/ Salater/ Tilbehør

Syltede rødløg med honning | det perfekte tilbehør

Syltede rødløg er noget af det nemmeste og smukkeste tilbehør du kan kaste dig ud i at lave, og denne version er lavet med honning, som giver det sure-søde smagsnuancer. På ca. 10-15 minuter kan du trylle dine egne smukke, syrlige og pinke rødløg frem, og bruge dem til alt fra at pifte kedeligt smørrebrød op til pitabrød, bruger og salater. 

Nemme syltede rødløg med honning

Syltede rødløg.

Det ser måske overskudsagtigt ud – men overskud er det sidste du behøver at have med dig, for at kunne lave dine egne syltede rødløg. Faktisk er det noget af det nemmeste at lave hvis du spørger mig, ja selv nemmere end hjemmelavet hummus.

Normalt bruger man sukker og eddike til at lave syltede rødløg med, men efter jeg prøvede med honning er jeg simpelthen gået hen og blevet fan af den variant.

Første gang jeg lavede syltede rødløg serverede jeg dem også for min mor ovenpå rugbrød, og vi var begge to overraskede over hvor godt de smagte.

Og så bliver jeg jo nok nødt til at nævne den flotte pinke farve…

Sidenda har jeg lavet det utallige gange og toppet det på alt jeg kunne komme i nærheden af.

Så har du ikke prøvet det endnu, vil jeg anbefale dig at smørre ærmerne op, finde din bedste køkkenkniv frem og gå i gang! 👊🏻

Buddha bowl med grønkål

Hvad kan man spise syltede rødløg med?

De fleste jeg har serveret syltede rødløg til har været så imponerede over de smukke lyserøde basser, og skal du have gæster på besøg eller hygge med tapas, kan jeg virkelig anbefale dig at lave dem. Men her får du flere forslag:

  • Ovenpå smørrebrød, især på en lækker æggemad eller avokado-toast
  • Gryderetter som fx chili sin carne
  • Ovenpå salater som fx buddha bowl
  • I pitabrød med falafler
  • I en sandwhich eller bruger

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

Syltede rødløg | det perfekte tilbehør

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 lille glas
Prep Time: 10 Cooking Time: 5 Total Time: 15 minutter

Syltede rødløg er noget af det nemmeste og smukkeste tilbehør du kan kaste dig ud i at lave, og denne version er lavet med honning, som giver det sure-søde smagsnuancer. På ca. 10-15 minuter kan du trylle dine egne smukke, syrlige og pinke rødløg frem, og bruge dem til alt fra at pifte kedeligt smørrebrød op til pitabrød, bruger og salater. 

Ingredients

  • 2-3 rødløg
  • 2 dl vand
  • 2 dl eddike (evt. æblecidereddike)
  • 1-2 spsk honning
  • evt. 1 tsk peberkorn

Instructions

1

Snit rødløg i tynde skiver.

2

Kom vand, eddike og honning i en gryde og sæt det over til at koge. Når honningen er opløst, er du klar til at komme dine løgskiver i.

3

Lad det simre i en 5 minutters tid, til eddiken og løgene får en sart pink farve.

4

Hæld lagen og løgene over i et skoldet eller rent glas.

Notes

De syltede rødløg kan holde sig i 1-2 uger, hvis du bruger et skoldet glas der kan lukke tæt.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply