Aftensmad/ Gryderetter og Curry/ Opskrifter/ Vegetar

Vegetarisk curry med kikærter, kokosmælk og aubergine

Denne vegetariske gryderet med kokosmælk, kikærter og aubergine er en ret jeg har lavet igen og igen lige siden jeg først udviklede opskriften. Den er krydret, varm, cremet og så mætter den dejligt, hvilket er alt det en nem omgang vegetarisk aftensmad skal kunne præstere, for at blive godkendt af mig.

Skal det være helt simpelt? Så prøv min opskrift på indisk dahl

vegetarisk gryderet med kikærter og aubergine

Cremet vegetarisk gryderet med kokosmælk og kikærter

Da Coronakrisen ramte, var jeg rigtig syg. Som i jeg kunne ikke præstere noget som helst i en måned, sov kun et par timer og var ret slatten i det. Men lige så snart min energi vendte tilbage, begyndte jeg at eksperimentere mere med vegetarisk comfort food, for at få lidt kærlighed ind til sjælen.

Og det er denne opskrift på vegetarisk gryderet med kokosmælk og kikærter et resultat af.

vegetarisk gryderet med kikærter og aubergine

Nem og billig vegetarisk aftensmad der smager!

Denne vegetariske curry indeholder ingredienser, som de fleste nok kender til, som kokosmælk, kikærter, aubergine samt en samme krydderier.

Derfor er den rigtig nem at lave og faktisk også et forholdvist budgetvenligt bud på vegetarisk aftensmad.

Det, der virkelig gør gryderetten super cremet og “hearty” er kokosmælken. Lige når den tilsættes kan gryderetten stadig virke lidt flydende, men lad det koge godt op og så lover jeg dig, at du får dig en lækker gryderet med mange smagsnuancer.

Men kun hvis du bruger normal kokosmælk – bruger du light, så ofrer du noget af smagen og konsistensen.

Kan man bruge andet end kokosmælk?

Jeg har ikke selv prøvet at bruge andet ens kokosmælk i denne gryderet, da jeg synes at det passer perfekt til, uden at det smager af kokos. Men hvis ikke du kan tåle kokosmælk, kan du prøve dig frem med fløde.

Hvad kan man servere til en vegetarisk gryderet?

I princippet kan den spises helt for sig selv, ligesom min opskrift på dahl, men skal den række til flere personer og mætte mere, vil jeg anbefale at du serverer noget lækkert tilbehør til.

Jeg kan rigtig godt lide at spise den med ris, bulgur eller quinoa, samt en frisk salat til. Salaten er ikke et must, men jeg synes at det kan være lækkert med det on-the-side, da det tilføjer lidt friskhed til gryderetten, som ellers kan være tung og cremet.

Hvis du har lidt ekstra tid at gøre godt med, kan du tilberede quinoa som jeg gjorde, ved at stege det med lidt grøntsager og krydderier, hvilket lige gør denne ret ekstra luksuriøs og flot at se på.

Men tjek opskriften ud og vurder hvad du har mod på at kaste sig ud i.

vegetarisk gryderet med kikærter og aubergine
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vegetarisk gryderet med kikærter, kokosmælk og aubergine

Denne vegetariske gryderet med kokosmælk, kikærter og aubergine er krydret, varm, cremet og så mætter den dejligt, hvilket er alt det en nem omgang vegetarisk aftensmad skal kunne præstere, for at blive godkendt af mig.
Server gerne ris, quinoa el. lignende samt en frisk salat til.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Vegetarisk Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Keyword: Gryderet, Vegetarisk Gryderet
Antal: 3 personer
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

 • ½ – 1 aubergine
 • soyasovs
 • 1 ½ løg
 • 3 fede hvidløg
 • Frisk ingefær efter smag (jeg brugte lidt mindre end en tommelfinger)
 • 2 tsk karry
 • 2 tsk spidskommen
 • ½ – 1 tsk gurkemeje
 • lidt tørret koriander (kan undlades)
 • 2 spsk nigellafrø (kan undlades))
 • salt og peber
 • 500 g tomat pasatta (kan erstattes med 400g hakkede tomater + en lille dåse tomatpure)
 • ca. 1 dl vand
 • 1 dåse kikærter (ca. 240 g kogte kikærter)
 • 1 dåse kokosmælk (IKKE light – se noter)

Tilbehør du kan servere til

 • ris, quinoa, bulgur og lignende
 • en frisk salat

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg og steg det i en god omgang olie, til det bliver blødt og får lidt farve. Tilsæt derefter revet ingefær og de resterende krydderier. Steg det hele af i ca. 1-2 minutter til det begynder at dufte dejligt uden at brænde på.
 • Tilsæt derefter tomatpassata og vand. Jeg kommer vandet i den dåse/papbeholder som min tomatsovs har været i, for at få mere smag.
 • Dræn kikærter, skyl dem og hæld dem også over i gryden. Lad det simre i ca. 5 minutter.
 • I mellemtiden tilbereder du din aubergine. (Jeg tilbereder altid en hel aubergine og bruger det overskydende i salater hvis jeg synes jeg har for meget.)
 • Varm en pande op. Skær din aubergine i skiver og derefter mundrette stykker.
 • Kom lidt olie på en pande og hæld auberginestykkerne over på panden. Drys en smule soyasovs over og lad det stege i et par minutter indtil det tager farver og dufter dejligt. Hæld de stegte auberginestykker over i gryden.
 • Nu tilsættes kokosmælken og der røres godt rundt. Skru ned til lav varme og lad retten simre og blive tyk. Dette tager ca. 20-35 minutter, alt efter hvilken kokosmælk og tomatpassata/hakkede tomater du bruger, samt hvordan dit væskeforhold ser ud.
 • Når du er tilfreds med konsistensen, er gryderetten klar til at blive spist. Server gerne tilbehør til.

Noter

Jeg vil til hver en tid anbefale dig ikke at bruge light kokosmælk. Bruger du light mister du meget af den cremede smag og det vil blive svært for dig at få den samme tykke og cremede konsistens. Man kan godt bruge light, men da jeg gjorde det blev jeg fælt skuffet. Nu er du advaret. 

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jo
  februar 7, 2022 at 18:39

  5 stars
  Tusind tak for en superlækker opskrift. Sovsen smager himmelsk.

  • Reply
   Milena Stijović
   februar 9, 2022 at 07:14

   Hey Jo! Tusind tak for din søde kommentar, det varmer! ☺️ Jeg værdsætter virkelig, at du gav dig tid til at dele din oplevelse med opskriften, det gør mit arbejde mere motiverende og gavner også andre læsere. Så igen, mange tak og god dag til dig

 • Reply
  Jo
  februar 10, 2022 at 18:33

  Det er mig en glæde at høre. Jeg måtte fortælle kæresten flere gange, som roste retten igen og igen, at jeg havde fulgt opskriften til punkt og prikke, så her kommer også et stort tak fra en meget tilfreds kæreste. Jeg glæder mig til at dykke ned og se hvad der gemmer sig af lækkerier i dit madunivers. 😀

 • Leave a Reply

  Opskrift Vurdering