Frokost/ Opskrifter/ Salater/ Tilbehør/ Vegansk Aftensmad/ Vegetar

Quinoasalat ala rispilaf med forårsløg og peberfrugt

Denne quinoasalat med forårsløg og peberfrugt smager herligt og kan bruges til så mange ting! Ved at koge quinoa i bouillon, for derefter at stege det af med de resterende grøntsager får man en quinoasalat der minder lidt om rispilaf! Brug den som tilbehør til gryderetter eller tilsæt flere grøntsager, og du har dig en fantastisk salat til madpakken.

Hvad spiser jeg denne quinoasalat med? Min vegetariske curry med kikærter, kokosmælk og aubergine, selvfølgelig!

quinoasalat med forårsløg og peberfrugt

Quinoasalat med forårsløg og peberfrugt

For et par dage siden udgav jeg min opskrift på vegetarisk curry. Til den serverede jeg noget meget lækkert til ved siden af, nemlig denne version af en quinoasalat eller quinoatilbehør, om man vil.

For faktisk er jeg i tvivl om hvad jeg skal kalde denne ret. Er det en salat? Er det tilbehør ala ris? Det kommer jo an på, hvad man spiser det sammen med.

quinoasalat med forårsløg og peberfrugt

Quinoa med masser af smag!

Det unikke ved denne opskrift er at jeg først koger min quinoa i bouillon for at give den ekstra meget smag. Derefter steger jeg løg, forårsløg og peberfrugt på en pande og til sidst tilføjer jeg quinoa, flere krydderier og gurkemeje, for at give den en flottere gul farve.

Resultatet bliver en farverig quinoa der minder om rispilaf!

En basisopskrift

Jeg vil se på denne opskrift som værende en basis opskrift.

Du kan tilføje og skifte ud i grøntsagerne sådan som du nu lige føler for. Skulle jeg kun spise dette som salat, ville jeg nok tilsætte til tomat, feta og måske lidt oliven. Måske lidt mynte eller andre krydderurter også ville fungere?

Hvis du aldrig har prøvet quinoa, er det i hvert fald en god måde at introducere det på. Det smager godt og er nemmere at tilberede end ris, hvis du spørger mig.

Winner winner, Quinoa for Dinner ☺️

quinoasalat med forårsløg og peberfrugt

Quinoasalat ala pilaf med forårsløg og peberfrugt

Denne quinoasalat med forårsløg og peberfrugt smager herligt og kan bruges til så mange ting! Ved at koge quinoa i bouillon, for derefter at stege det af med de resterende grøntsager får man en quinoasalat der minder lidt om rispilaf!
Brug den som tilbehør til fx. vegetarisk curry eller kom flere grøntsager i og nyd din fyldige madpakke 🙂
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Keyword: Quinoasalat
Antal: 2 personer – 4 hvis det er som tilbehør
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

 • 2 dl quinoa (prøv gerne 1dl bulgur, 1 dl quinoa)
 • 4-5 dl vand
 • 1 bouillonterning
 • 2-3 stængler forårsløg
 • 1/2 rødløg
 • 2-3 røde peberfrugter
 • ½ – 1 tsk gurkemeje
 • salt og peber
 • evt. andre krydderier, som du føler for 🙂
 • lidt revet citronskal fra en øko citron

Sådan gør du

 • Skyl og kog quinoa (og evt. bulgur) i noget bouillon til det er puffet op. Dette tager ca. 15-20 minutter. Kom quinoaen over i en si og fjern det overskydende vand, men den behøver ikke at skylles.
 • Hak rødløg, friske forårsløg og skær peberfrugt i mindre stykker.
 • Varm en pande op og kom olie på. Steg løg og friske forårsløg til de tager lidt farve. Skru derefter ned til laveste varme.
 • Når quinoaen er kogt færdig, kommes den over i panden sammen med peberfrugt. Tilsæt nu gurkemeje, lidt salt og peber samt andre krydderier du føler for og lad det stege i ca. 2-4 minutter.
 • Smag evt. til med lidt citronskal til sidst og voila, you are done!
vegetarisk gryderet med kikærter og aubergine

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering