Grød/ Morgenmad/ Opskrifter

Chokoladehavregrød – havregrød med chokolade og appelsin

Denne chokoladehavregrød med appelsin smager super skønt og er en hyldest til en af mine yndlings smagskombinationer; appelsin og chokolade. Havregrøden med chokolade og appelsin er dejlig og cremet, og passer perfekt til de morgener hvor man craver noget varmt, lækkert og hyggeligt.

chokolade havregrød

Chokoladehavregrød med appelsin

Hvis man følger med på Instagram, har man lagt mærke til at jeg i skrivende stund er i gang med at smage mig igennem en masse veganske is – gode tilbud i Netto skal udnyttes.

I den process var der en smagsvariation med chokolade og appelsin, samt karamelliserede nødder, hvilket inspirerede mig til at arbejde videre med denne smagskombination og bruge den i min morgenmad. For hvis jeg kunne få min morgenmad til at smage bare halvt så godt, som den is, så ville min dag være fuldendt allerede fra start af!

Desuden ved dem, der følger med på Instagram, at jeg i en længere periode har haft de vildeste appelsin-cravings, og har lavet den ene opskrift efter den anden, hvor den skønne frugt indgår. Så jeg blev derfor nødt til at prøve mig frem med en havregrødsopskrift også.

Derfor blev projekt chokogrød med appelsin skudt i gang!

Havregrød med chokolade til kolde og triste morgener

Jeg har ingen idé om hvornår dette indlæg bliver udgivet, men jeg kan fortælle dig lidt om den nuværende situation. Det er d. 15 marts, og det regner.

Og har gjort det 3 dage i streg.

De fleste danskere ved nok godt, at vi aldrig kan undslippe regnen, men det var været så ekstremt voldsomt de sidste par dage. Jeg har personligt ikke haft lyst til at bevæge mig ud for en dør, og mine faste gåture er da også blevet forkortet midlertidigt.

I hvert fald indtil vejret bliver godt igen.

Så hvad kan redde den slags dage, hvor det eneste man har lyst til er varme, hygge og fråd?

Chokoladehavregrød.

chokolade havregrød
chokolade havregrød

Det er virkelig lang tid siden at jeg har leget tunge og dybe smage, da jeg i en længere periode bare har levet af friske smagskombinationer og massere af bær. Men med regn og slud udenfor, fik jeg bikset mig en chokoladehavregrød sammen, og det var da verdens bedste idé!

Denne grød har jeg kogt på havremælk, som er lidt sødere i sig selv og så har jeg tilsat en enkelt spiseske proteinpulver, hvis sødme spillede godt sammen med den dybe kakao. Men hvis du foretrækker en version uden, så er en lækker spiseskefuld honning nu også meget lækkert.

Og så er der appelsinen… skal og saft i grøden, og friske stykker som topping.

Hvis du er en af dem, der elsker en god chokolademousse med appelsin, eller spiser dig igennem flere plader Marabou med appelsin, så kan du godt glæde dig til denne morgenmad.

Jeg har selv spist den 3 dage i streg, og planlægger at cykle ud efter chokolade, lige så snart vejret bliver til det.

For det ville bare den perfekte topping til denne omgang.

chokolade havregrød

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Hvis du leder efter andre versioner af havregrød, finder du lækre opskrifter lige her! Og måske du tænker, at din morgen skal være endnu mere luksuriøs, med hjemmelavet topping til? 

Chokogrød med appelsin - chokoladehavregrød

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 person
Cooking Time: 10 minutter

Denne chokogrød med appelsin smager super skønt og er en hyldest til en af mine yndlings smagskombinationer; appelsin og chokolade. Chokoladehavregrøden er dejlig og cremet, og passer perfekt til de morgener hvor man craver noget varmt, lækkert og hyggeligt.

Ingredients

 • Grød
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl havremælk
 • 1 dl vand
 • saften af ½ appelsin + skræl (tilføj så meget som du nu kan lide)
 • 2/3 spsk kakaopulver
 • 10 g karamelproteinpulver eller ½-1 spsk honning
 • Topping-inspiration
 • Frisk appelsin
 • frosne hindbær
 • kokoschips
 • poppet quinoa

Instructions

1

Kom gryn, mælk, vand, kakaopulver, proteinpulver (eller honning) og saften af ½ appelsin + den ønskede mængde appelsinskal i en lille gryde, og kog langsomt gryden op.

2

Imens det hele koger, kan du skære mindre stykker af din appelsin og forberede din topping.

3

Hæld grøden over i en skål, og top den med lige det du har lyst til. Jeg anbefaler frisk appelsin, og gerne med hakket mørk chokolade ovenpå.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply