Aftensmad/ Gryderetter og Curry/ Opskrifter/ Vegansk Aftensmad/ Vegetar

Luksus chili sin carne med bagte søde kartofler – vegetarisk chili con carne

Denne chili sin carne smager himmelsk og er et super godt bud på en vegetarisk aftensmad. Retten får dybde og fylde af bønner, men især af de bagte søde kartofler, der giver den et lækkert og mættende twist. 

chili sin carne

Chili sin carne – vegetarisk chili con carne

Har jeg fået sagt, at jeg elsker chili sin carne? Det tror jeg egentlig ikke, men jeg har tit og ofte proklameret min forklærlighed for gryderetter. Der er virkelig ikke noget jeg elsker mere end lækker aftensmad, der på en måde kan passe sig selv, og derfor tyer jeg tit til mad der kan kommes i en gryde.

Mest af alt fordi jeg også har mine dovne dage, gerne vil minimere min opvask og hey… det kan aldrig gå helt galt, når man blander lidt lækre ingredienser sammen og smider dem i en gryde.

Anyways… En opskrift på chili sin carne har jeg dog ikke fået delt på bloggen endnu, og nu er det på tide, at min gryderetskategori bliver udvidet med denne luksus version.

Chili sin carne er jo som navnet antyder vegetarisk, og kan nydes af alle. Faktisk er den også vegansk, men jeg elsker altid at toppe min med lidt græsk yogurt og lækker topping, for lige at runde retten af.

Men du kan jo spise den med det du lyster.

chili sin carne

Luksus chili sin carne med bagte søde kartofler

Det, der gør denne chili sin carne ekstra luksus er, at man i gryderetten tilføjer bagte søde kartofler. Idéen fik jeg hos en af Jamie Olivers videoer, og jeg tænkte at jeg ville udvide min madhorisont og afprøve det selv.

At bage de søde kartofler gør jo opskriften lige det mere krævende, men jeg synes simpelthen at det lød så luksus med bagte søde kartofler i selve gryderetten, så det måtte afprøves.

Som du nok kan regne ud, var jeg helt vild med det ekstra twist i min chili sin carne, eftersom jeg i skrivende stund er i gang med at overtale dig til at prøve opskriften af.

Det, der gjorde hele forskellen for mig, var, at jeg krydrede mine søde kartofler med cayannepeber og kanel inden jeg kom dem i ovnen. Kanel og søde kartofler passer overraskende nok ret godt sammen  og giver bare hele gryderetten en lækker dybde og fylde, som jeg ikke ville være foruden.

Udover søde kartofler, har jeg tilføjet majs og kidneybønner, og har du flere grøntsager på lager, som fx gulerødder, kan du snildt tilføje dem og få tømt ud i køleskabet.

Men uanset hvad, så håber jeg ikke at du springer over, hvor grædet er lavest og faktisk tillader dig selv at bage de søde kartofler. De fungerer som sådan et lækkert element! Både mig og min mor nød dette luksustip, og jeg har faktisk også planer om at lave denne sag igen…

chili sin carne

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Har du ikke søde kartofler på lager, kan du kaste dig over denne curry med blomkål og kikærter. Eller er du mere til en linsegryde med peanutbutter og lime? 

chili sin carne

 

 

Luksus chili sin carne med bagte søde kartofler - vegetarisk chili con carne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 3 personer
Prep Time: 20 minutter Cooking Time: 40 minutter Total Time: 1 time

Denne chili sin carne smager himmelsk og er et super godt bud på en vegetarisk aftensmad. Retten får dybde og fylde af bønner, men især de bagte søde kartofler, der giver den et lækkert og mættende twist. 

Ingredients

 • Chilli sin carne
 • ca. 500 g søde kartofler (gerne øko)
 • olivenolie
 • ½- 1 tsk kanel
 • ½ - 1 tsk cayennepeber
 • 1 rødløg
 • 2 hvidløg
 • 1,5 dl majs (gerne dem på frost)
 • 2 dåser kidneybønner
 • ½- 1 tsk kanel
 • ½ -1 tsk cayennepeber
 • lidt chili (gør den så mild eller stærk som du ønsker)
 • 1 tsk sukker (kan undlades, med modarbejder syren fra tomat og det stærke)
 • 700g passata eller 2 dåser hakkede tomater
 • 4 dl vand (evt mere vand, hvis gryderetten bliver for tyk efter du har tilsat de søde kartofler)
 • Salt og peber
 • Eksempel på tilbehør
 • Lime i skiver
 • Græsk yoghurt eller lignende
 • Avocado
 • Syltede rødløg
 • Friske forårsløg eller persille
 • Flere chiliflager
 • Sesam og nigellafrø
 • evt. ris eller bulgur

Instructions

1

Forvarm ovnen til 190 grader.

2

Vask de søde kartofler og skær dem i mindre stykker, men ikke for små, da de skrumper under bagningen. Jeg skræller ikke mine, men det kan du vælge at gøre.

3

Kom stykkerne på en bradepande og hæld olie, kanel og cayennepeber over.

4

Rør godt rundt og bag de søde kartofler i 30-40 minutter, til de har fået lidt farve og er blevet møre.

5

Imellemtiden laver du resten af gryderetten. Hak rødløg og hvidløg og hæld dem over i en varm gryde med lidt olie i. Rist løgene i et par minutter. Dræn og skyl derefter bønnerne og tilsæt derefter de resterende ingredienser.

6

Kog det op og skru derefter ned til medium-lav varme. Kom låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til den har fået en lidt tykkere konsistens. Hold øjne undervejs og tilsæt evt. lidt mere vand hvis konsistensen bliver for tyk.

7

Tilsæt nu de bagte søde kartofler og rør godt rundt. Smag nu til en sidste gang og juster i opskriften, hvis der er behov for det.

8

Server med nogle af de anbefalede toppings, gerne med bulgur eller ris, hvis du ønsker mere fylde eller ekstra tilbehør.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Den ultimative guide til Chili Con Carne: 11 GODE opskrifter [2020]
  januar 2, 2020 at 08:46

  […] Find opskriften hos Simple Stories. […]

 • Leave a Reply