Stories

Min tur til København og lidt anbefalinger 

2020 har været et underligt år so far, så medmindre du bor under en sten har du nok bemærket en ting eller to, såsom denne pandemi kaldet Corona. 

For mig personligt har den medført hjemmeundervisning, hjemmearbejde og Milena-tid i et og samme rum, et brud med de få rutiner der gav mig stabilitet i min hverdag, samt et knæk i mine træningsfremskridt, to name but a few things. 

Mest af alt betød det at jeg blev nødt til at droppe min praktikplads i Australien, hvor jeg skulle have været på handelskontoret. 

Det er så surealistisk at tænke på at jeg i skrivende stund nok ville have befundet mig på den anden side af jordkloden, hvor jeg også skulle have fejret min 25 års fødselsdag. 

Alt dette har medført at jeg har skullet revurdere min situation og hvad det er jeg vil nu. 

At påstå at jeg er færdig med denne revurding ville være løgn. En af de ting, der dog har gået mig meget på sinde, er at jeg ønsker at besøge og udforske Danmark og skandinavien noget mere. Jeg ønsker at stifte bekendtskab med nye steder eller det velkendte fra nye vinkler. Og mindst af alt håber jeg stadig på at kunne møde nye mennesker, da et af mine mål for 2020 var at møde 20 nye mennesker.  

Anyways, et af de steder der længe har stået på min bucketlist er København. 

København, og i det hele taget Sjælland, har altid været et af de steder, som jeg har haft mange fordomme og aversioner mod. Jeg har været ovre på djævleøen et par gange i forbindelse med rejser og familiebesøg, men enten har jeg ikke opholdt mig længe i byen og den ene gang min lillebror agerede tourguide var vejret dårligt aka minusgrader, det var black friday og jeg havde kun min regnjakke med. Så mit indtryk var ikke just varmt og shiny. 

Men nu var det på tide at gøre op imod mine triste forestillinger, så jeg tog til København for at besøge min brors kæreste og få et indtryk af byen med en ægte Københavner som tourguide.

Derfor serverer jeg mine tanker og anbefalinger på et sølvfad for dig. Enjoy. 

| Torsdag |

Torsdag var min rejsedag. 

Jeg havde bestilt billet til at ankomme til København ved aftensmadstiden, da jeg tænkte at der nok var mindre mennesker om torsdagen end fredagen og at vi på den måde kunne udnytte fredagen noget bedre. 

At rejse med offentlig transport i Coronatiden er en funny affære, da nogle folk virkelig er påpasselige og andre ikke giver en fuck. I mit tilfælde skulle jeg også med togbus og igennem et par skift, men jeg overlevede. 

Da jeg ankom til Hvidovre gik aftenen egentlig med at pakke ud, slappe af og finde ud af hvad vi skulle have til aftensmad. Den ret vi endte med at lave var en vegetarisk butter chicken, noget ala. denne. Vi havde købt nogle vegetariske ‘bites’ som vi brugte som en proteinkilde, men jeg forestiller mig at både tofu eller kikærter kunne gøre sig godt i denne ret.

Jeg overvejer selv at justere lidt i den og toppe den med ananas og dermed gøre den mere asiatisk end indisk.

Natur findes også på Sjælland

En af de mange fordomme jeg nok har haft hver gang jeg har tænkt på Sjælland, er at der nok ikke findes så meget natur igen. Men i Hvidovre er der faktisk ret fine steder. Selv fik jeg vist Rebæk Sø, men ellers er der Damhussøen, som vi desværre hverken nåede at se eller magtede at gå hen til grundet dårligt vejr de resterende dage.

| Fredag |

Fredag var den store gå-rundt-og-udforsk dag. Jeg havde fundet et par lokationer på Instagram som jeg tænkte kunne være ret flotte at se og som jeg gerne ville tage et par billeder af, og så var det ellers Mel der fungerede som guide og satte turen sammen. 

Vi var bl.a. henne ved Torvhallerne, ved Søerne og en masse andre random steder. Der er virkelig så mange fine facader i København og jeg føler nærmest, at jeg kunne have brugt en uge eller to mere bare for at kunne lave federe fototrips og virkelig nørde mit fotografering. 

En anden ting som jeg gerne ville introducere Mel for var madbananer og tempeh, så hun fik lov til at lege tourist i egen by vi skulle finde vej til den kinesiske købmand. Her købte vi også lidt pocky, forskellige nudler og pad thai sovs. Hvad man ikke gør som madblogger. 

Derefter smuttede vi hjem for lige at slappe lidt af, tage en lille nap og ellers gøre klar til den blå planet klokken 18. 

Dagen sluttede vi af med tomatsuppe og toast – så fråd, så lækkert. Jeg må snart komme med en opskrift derpå. 

Den Blå Planet

En af de ting, der altid har stået på min bucketlist har været at se et akvarium, ligesom dem på film. Jeg har nemlig altid haft en forestilling af at sådan noget da er lidt magisk. Da Mel heller aldrig havde været på Den Blå Planet gav det ganske god mening at tage derhen i stedet for fx. zoo.

Levede stedet op til mine forventninger? I’m in doubt.

Vi havde booket et timeslot til klokken 18 da vi ikke var ude i bedre tid, men også fordi vi tænkte at der her ville være mindst muligt børn. Desværre var det ikke tilfældet og som vi tilbragte mere tid på Den Blå Planet kom der flere og flere børn og stedet blev crowded.

Jeg følte mig mere irriteret ved den store menneskemængde end hvad godt var, og nogle af de sjove ting var lukket ned grundet Corona.

Derudover havde jeg nok forestillet mig større hajer eller blæksprutter. Eller måske nogle pingviner eller ja. Mere end det vi lige så.

Når det så er sagt, så var det ret hyggeligt at opleve det og jeg var positivt overrasket over at de havde en jungledel, hvor man kunne kigge ind til en flagermus.

Så nej, jeg fortryder ikke at vi oplevede det da jeg nu har fået stillet min nysgerrighed. Jeg vil dog sige, at havde jeg betalt fuld pris for billetten, havde jeg nok været lidt mere skuffet end jeg er nu.

Anbefalinger og vurderinger

Tante Te ved Torvhallerne: Virkelig hyggeligt tested! Hvis man kender mig, ved man at jeg elsker te. De to varianter som jeg kan anbefale hedder ‘Grøn Valnød’ som smager sødt og af krokant og ‘Green Karamel’, hvis man er til karamel. Normalt er jeg ikke så vild med karamelte da det altid er sort te, men denne var grøn, hvilket bare er mums! 

Den Kinesiske Købmand: Ikke langt væk fra Torvhallerne befinder den Kinesiske Købmand sig. Her kan du finde alt fra Pocki i forskellige smagsvarianter, til tempeh, til 10.000 forskellige slags nudler. Jeg købte bl.a. kimchi, odun nudler, ramen nudler og pad thai sovs. Mums!

Games: Hvis du er lige så meget til brætspil som mig, så skal du tjekke Games-butikken ud. Selvom den er mindre end Faraos Cigarer, så følte jeg at den var mere hyggelig, fordi jeg faktisk kunne nå brætspillene og tjekke dem ud. Jeg fik igen ikke købt noget, men jeg blev i den grad inspireret og kunne nok snildt havde brugt en time i butikken bare for at læse og google de forskellige spil. Men igen, not enough time. Den glæder jeg mig i hvert fald til at besøge igen. 

Den eneste Arnold Busck: Hvis du kan lide bøger, skal du da lige et smut forbi her. Arnold Busck har ifølge mig, modsat Bog og Idé, flere nice engelske bøger og jeg følte mig igen super inspireret af at være her – desuden fandt jeg en flot magnet, som jeg faldt hardcore for, så jeg er måske biased. 

| Lørdag |

Lørdag morgen var en lidt presset morgen, idet jeg ikke kunne sove længe og overboen besluttede sig for at holde morgenfest klokken 5 og derefter dyrke ynkelig sex klokken 6, høhø. 

Men med en matcha latte i blodet lykkedes det mig at komme ud af døren. 

I dag gik vi også lidt rundt og så forskellige ting, såsom Den Botaniske Have, Kongens have, Kastellet og Nyhavn. Sidstnævnte gik hen og blev lidt for touristet for mig, især fordi der var så mange mennesker.

Igen, hvis man kender mig ved man at jeg er mere til de små hidden gems og flotte kroge, og jeg synes virkelig at der var fint ved kastellet.  Igen gik jeg med følelsen af, at jeg kunne have brugt langt mere tid ved de enkelte steder. Jeg kan forestille mig, at der må være så flot når foråret rammer, så næste år gad jeg da vildt godt opleve et forårskøbenhavn.

Anyways, vi sluttede dagen af med at lave en Pad thai og Mel fik smagt tempeh. Det var seriøst en af de bedste retter jeg i lang tid har lavet og min kærlighed for asiatiske retter må siges at være begyndt her.

Den Botaniske Have

Jeg elskede virkelig Den Botaniske Have. Der er så mange steder man kan gå rundt udenfor og nogle af stierne gav mig følelsen af at være i udlandet. Vi købte også adgang til Palmehuset, hvor man kunne kigge på flotte planter. Er man til frit flyvende sommerfugle, var der også et sommerfuglehus, hvilket var ret skægt. Min favoritdel var dog helt klart den gratis del og havde jeg haft mere tid, kunne man sagtens have gået en lang tur der og evt. spist frokost.

Anbefalinger og vurderinger

Café Flottenheimer: Mel fandt denne Café da vi googlede vegetariske steder at spise. Hun synes at den så ret ‘instaværdig’ ud, så her besluttede vi os for at spise. Jeg fik en sandwhich aka rugbrød med laks og hun fik en halloumi-salat. Jeg synes maden smagte godt, men det er nok kun et sted jeg primært ville tage hen hvis jeg er lettere sulten og trænger til noget kold, som fx en sommerfrokost.

Down To Earth med Zac Efron: Dette har ikke som sådan noget med København at gøre, men jeg ville smide anbefalingen ind her anyways. Netflixserien handler om Zac Efron og hvad man kan gøre for klimaet og hvordan forskellige ting påvirker verden. Han er jo en sjov fyr og vi følte os ret godt underholdt og oplyst. Så hvis du går og mangler en Netflix serie, så kom denne på din liste!

| Søndag |

Søndag var min sidste dag i København, men jeg formåede stadig at få en del ud af den. Vejret var ikke helt med os, så vi prøvede at planlægge aktiviteter, der ikke krævede at man skulle være for meget udenfor. Derfor brugte vi dagen på hyggemorgenmad, museum og samtaler om lydbøger inden turen gik hjemad.

Louisiana – Museum of Modern Art

Det gode ved at kende en der bor i København, er at man kan komme udenom de touristede steder. Et af de steder jeg ikke havde hørt om før var Louisiana. Museet ligger i Humlebæk, men med offentlig transport kommer man nemt derhen.

Jeg vidste faktisk ikke hvad jeg skulle forvente af Louisiana, da jeg altid har tænkt at jeg ikke var ‘typen’ der var til kunst, men jeg blev positivt overrasket. For det første elskede jeg lokationen af museet. Der var en stor ‘baghave’ og andre små stieer man kunne gå ud til, hvor man havde en smuk havudsigt og pæn natur.

Derudover var jeg faktisk ret vild med den primære udstilling vi skulle se, Fantastiske Kvinder, der havde fokus på kvindelige surrealister. Nu ved jeg igen ikke så meget om kunst og stilretninger, men jeg synes at det var en fantastisk oplevelse og jeg har helt klart fået øjnene op for kunst.

Et af mine yndlings værker var Den Store Dame (Kattekvinden) af Leonora Carrington og José Horna, der bestod af en katteligende skulptur med både en for- og bagside, hvor man kunne fortolke og analysere i uendeligheder.

Vi ses igen, København

Alt i alt havde jeg en kanon tur til København med verdens bedste tourguide!

Selvom min beklædning ikke altid passede vejret, (denne gang døde jeg af hedeslag i sorte bukser) nød jeg virkelig alt fra de små ting som at eksperimetere med pocki-flavours (en form for japansk slik) fra de asiatasieke butikker og et hurtigt visit til Løgismosebutikken ved Kastellet, til at se alle de kendte og mindre kendte (foto)lokations.

Jeg har i hvert fald fået en større forkærlighed for København og sidder med følelsen af at jeg kun lige har set toppen af isbjerget og stadig har meget mere at se endnu.

Måske jeg en dag flytter til hovedstaden og måske jeg bare lige tager en forlænget trip derhen igen.

Men denne gang skuffede København ikke.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply