Bagværk/ Brød og boller/ Opskrifter

Opskrift på scones med feta og rosmarin

Scones med feta og rosmarin

“No one can whistle a symphony. It takes a whole orchestra to play it.”

-HE Luccock

Nemme scones på ingen tid

Hvis du ikke har meget tid, har lyst til en bolle, eller bare noget at guffe på, så er scones den perfekte løsning!

Dette semester skal jeg op til en eksamen, der kræver en del gruppearbejde og mine studiekammerater spørger tit, om jeg ikke tager noget godt med til dem. Da vi skulle mødes tidligt, faldt snakken over på scones og cookies (ja dem med chokolade).

Jeg er dog ikke typen, der holder alt for meget af at starte dagen med chokolade eller sukkerfyldte sager, så jeg tænkte straks på salte scones.

Jeg var selv i humør til en sprød scone, der gemte på en salt og smagfuld overraskelse. Da jeg elsker feta og frisk rosmarin, og samtidig havde begge dele i køleskabet, vidste jeg godt, hvad jeg skulle ud og bage.

Resultatet blev fænomenalt, og jeg har siden da bagt disse scones flere gange, både til den store bagedyst, til familiehygge, og når jeg nu lige havde lyst til en omgang hurtigt brød. Scones tager vitterligt ikke lang tid at lave og smager allerbedst friskbagte, især med en klat smør ovenpå.

Fordelen ved at lave scones, frem for brød er, at det virkelig går hurtigt og man behøver ikke have ting som gær på lager. Og man forkorter arbejdstiden med flere timer. Så derfor tænker jeg, at disse også ville være geniale til en omgang tapas eller brunch.

Jeg håber, at du har fået lyst til at kaste dig over denne opskrift og hvis ikke for din egen skyld, ja så bag dem til nogen du har kær!

Hvis du bruger nogle af mine opskrifter, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af det, eller tag mig på Instagram, skriv en besked og brug hashtagget #simplestoriesdk. Jeg vil så gerne se jeres resultater. 

Scones med feta og rosmarin

Opskrift på scones med feta og rosmarin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijovic Serves: 8 stk.

Ingredients

 • 190 g mel
 • 1 tsk sukker
 • 1 1/2 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1 knivspids salt
 • peber
 • 85 g smør
 • 85 g yogurt
 • 1/2 æg (gem resten til at komme ovenpå)
 • 50 g feta
 • 4 stilke frisk rosmarin

Instructions

1

Forvarm ovnen til 200 grader

2

Tag dine friske stilke med rosmarin og hak det fint. Stil til siden.

3

Kom mel, sukker bagepulver, natron, salt og peber i foodprocessoren. Tag den meget kolde smør og skær den i små tern. Kom ternene i foodprocessoren og tænd for den. Lad den køre, til massen ligner lidt grynede korn.

4

I en anden skål blandes æg og yoghurt. Bland det sammen med melmassen, og rør kun til dejen netop hænger sammen. Til sidst tilføjer du feta og frisk rosmarin.

5

Saml dejen til en klump af med en højde på ca. 2,5-3 cm. Med en kop eller en udstikker stikker du små cirkler ud og kommer på en bageplade. Den resterende dej samles og du bliver ved, til du har brugt dejen op.

6

Pensl dine scones med det resterende halve æg, og drys evt med salt eller andre krydderier. Jeg brugte lidt paprika og cayannepeber.

7

Bag dine scones I ovnen i ca 12-15 minutter.

8

Scones smager generelt bedst når de er friskbagte/på selve dagen, men de kan sagtens genvarmes og spises dagen efter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply