Dips, Dressing og Sauce/ Opskrifter/ Tilbehør

Opskrift på mandelsmør – hjemmelavet mandelsmør

mandelsmør

Keep calm and eat almond butter

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker peanutbutter, men jeg må ærligt indrømme, at jeg havde en periode hvor jeg blev træt af det. Samtidig er det blevet ret trendy med nøddesmør på instagram, så jeg tænkte, at jeg selv ville kaste mig ud i det. Denne gang kastede jeg i hjemmelavet mandelsmør, og hold nu kæft hvor smager det altså bare godt. Peanutbutteren bliver helt sikkert lagt på hylden i en lille periode, så jeg rigtig kan guffe mandelsmør i mig.

Den eneste lille ulempe ved at lave smør med mandler, er at det ikke er lige så fedtede nødder, så det tager længere tid at få den rigtige konsistens. Gør man sig dog umage og giver sig tid til mandelsmørret, så lover jeg jer noget af en smagsoplevelse.

Sund mandelsmør

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 200 g mandler
  • 1 lille knivspids salt
  • SMAGSGIVERE
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel

Instructions

1

Rist mandlerne på en pande eller i ovnen ved 200 grader i 6-10 minutter.

2

Lad mandlerne køle en lille smule af, inden de kommes i en foodprocessor. Bliv ved med at blende mandlerne i 10-15 til mandlerne får samme konsistens som peanutbutter ville have. Husk at skrabe ned fra kanterne engang imellem

3

Hæld mandelsmørret i en beholder og nyd det ovenpå brød, på havregrød eller spis det med en ske

4

Opbevares på køl, men tag den gerne ud lidt før du skal bruge den. Så er konsistensen bedst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply