Topping

Sund æblekompot med et twist af pærer og kanel

sund æblekompot

“Autumn seemed to arrive suddenly that year. The morning of the first September was crisp and golden as an apple.”

― J.K. Rowling

Skønne, søde æbler

Æbler er for mig virkelig undervurderede. Jeg tror, at grunden til at mange tager dem for givet, er at man altid kan købe dem. Men er det ikke det gode ved æbler? Når alt andet ikke er i sæson, kan man altid stole på æblet? Har man brug for et sundt mellemmåltid? Æblet er din ven. Har du brug for en kage? En god gammeldags æblekage redder dig.

Har du brug for at pifte din havregrød eller skyr op? Æblet redder din dag.

Lækker æblekompot med et twist

Æblekompot er virkelig noget jeg altid vender tilbage til, uanset hvilken årstid det drejer sig om. Jeg vil dog ikke ligge skjul på, at mit æblekompotsforbrug stiger i takt med at efteråret kommer tættere på. Selvom man altid kan få æbler, smager de bare meget bedre, når de er i sæson.

Og apropos sæson, så byder efteråret også på en masse skønne pærer, som jeg også har brugt i denne æblekompot. Hvis man kun har æbler, kan man sagtens erstatte pærerne med æbler, men jeg synes, det er en god måde, at gøre det lidt anderledes på.

Æbler og pærer er bare nogle af mine favoritfrugter her i efteråret, og jeg bruger dem tit sammen som topping til alverdens morgenmad, mellemmåltider, i crumbles og som her i en æblekompot.

Snig en smule kanel ned i din æblekompot, og du har en sikker efterårsvinder.

sund æblekompot
sund æblekompot

Hvad kan æblekompot bruges til?

Som jeg lidt har lagt op til, så bruger jeg gerne æblekompot til topping i min havregrød, overnight oats eller i en sund trifli med græsk yogurt og granola.

Hvis du mangler konkrete ideer til kombinationsmuligheder, vil jeg anbefale dig at følge med på Instagram. Der ligger jeg flere billeder op, som ikke nødvendigvis kommer på bloggen.

Hvis du lader dig inspirere af en af mine opskrifter, så efterlad gerne en kommentar her på bloggen, eller tag mig på Instagram og brug hashtagget #simplestoriesdk. Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ved at jeg kan inspirere dig en lille bitte smule. (Og så føler jeg mig knap så crazy, alene og bloggeragtig) 

sund æblekompot

Æblekompot med et efterårstwist

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Prep Time: 5 minutter Cooking Time: 10-15 minutter Total Time: 15-20

I denne lækre efterårsæblekompot er halvdelen af æblerne udskiftet med pærer og ledsaget af et strejf af kanel. Kompotten tager ingen tid at lave, og kan bruges til alverdens sunde retter.

Ingredients

  • 2 æbler
  • 2 pærer (eller flere æbler for ren æblekompot)
  • 2 spsk vand
  • evt. 1-2 tsk kanel
  • ev.t 1-2 spsk honning eller agavesirup (start med 1 og tilføj mere, hvis dine frugter er meget syrlige)

Instructions

1

Vask og skræl alle frugterne. Skær det i mundrette stykker og kom det i gryden sammen med de resterende ingredienser.

2

Kog frugterne til du får den ønskede konsistens. Jeg plejer at give dem 7-12 minutter, for at få en lækker og grov kompot, der stadig har bid i. Hvis din kompot er for grov, så mos den gerne med en kartoffelmoser.

3

Lad grøden køle en smule af, efter den er kogt færdig og hæld den derefter over i en beholder.

Notes

TIP: Ønsker du æblemos i stedet for, koger du det hele til det er mørt og blender det i en minihakker til det får en fin konsistens.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply