Velkommen til opskriften på verdens bedste gulerodsbrud. Gulerodsbrud er noget af mit yndlingsbagværk, og disse gulerodsmirakler er bløde, svampede og gør sig fantastisk som en snack i madpakken eller til en god omgang brunch.
Verdens bedste gulerodsbrud
Jeg håber, at du er klar til at stoppe alt du har gang i, for når du først har klikket dig ind på opskriften her, er der ingen vej tilbage.
Du bliver nødt til at bage disse gulerodsbrud.
Hjemmelavet bagværk er seriøst noget af det bedste jeg ved, og brødkategorien vokser da også langsomt her på bloggen.
Men det er ikke altid nemt at få knipset billeder af glutenmiraklerne her, især når en fantastisk duft af bagværk begynder at sprede sig i hele køkkenet kort tid før de er klar.
Jeg lyver nok ikke når jeg siger, at min bror er under et minut om at rejse sig fra sofaen og løbe hen til køkkenet, i det øjeblik ovnlågen bliver åbnet og gulerodsbrudene bliver stillet på en rist for at køle af.
Og for at jeg kan tage billeder af dem.
Sidstnævnte er min lillebror begyndt at respektere delvist, for når han snupper tre af mine gulerodsbrud, ploklamerer han stolt, at han spiser de grimme for mig og gør mig og bloggen en tjeneste.
Lad os håbe, at han har ret.
PRØV OGSÅ: Stjernebrød med feta, flødeost og nigellafrø – opskrift på fetabrød
Bløde og svampede gulerodsbrud
Disse gulerodsbrud smager seriøst godt!
Da jeg var yngre, ville jeg altid have gulerodsbrud fra bageren, og nu kan jeg lave lige så lækre brud selv. Det er store ord, men alle jeg har serveret disse brud for, har virkelig været glade for dem.
Grundet gulerødderne bliver de super svampede og bløde, og de sprøge kerner er bare mums! Derfor passer disse gulerodsbrud perfekt til en lækker brunchanretning, til frokost eller i madpakken med lidt smør, ost eller chiamarmelade på.
Men herhjemme er det helt klart også lækkert på en kedelig tirsdag, hvor gulerodsbruddene lige er kommet ud af ovnen og smøren smelter når den smøres på.
Hvad er forskellen på gulerodsbrud og gulerodsboller?
Det, der adskiller de to former for brød, er fremgangsmetoden. Gulerodsboller laves som man nu er vant til at lave boller.
Ved gulerodsbrud er fremgangsmetoden lidt mere tricky, da man først kommer gulerødder og solsikkekerner i dejen helt til sidst.
Først laver man nemlig en fordybning i dejen efter dejen har hævet første gang og kommer gulerødder og kerner ned i. Derefter hakkes dejen i mindre klumper med en kniv, spatel eller en bagespade.
Det kan godt lyde besværligt, men de er al umagen værd.
Kan jeg bruge andet mel eller erstatte solsikkekerner og gulerødder med andet?
Disse gulerodsbrud bliver bløde netop på grund af den store mængde hvedemel og gulerødder. Dog kan du sagtens skifte nogle af ingredienserne ud.
Hvis du ikke har gulerødder eller solsikkekerner på lager, kan de nemt skiftes ud med andet. I stedet for gulerødder, kan du prøve dig frem med squash, rødbede, græskar eller andre grøntsager der er saftige og kan rives.
I stedet for solsikkekerner ville man sagtens kunne bruge græskarkerner, eller lave en version med forskellige kerner, hvis man lige mangler 50 gram.
Vil du derimod gerne skifte meltypen ud, her jeg også en opskrift på grovere squashbrud, hvor gulerødderne netop er skiftet ud med squash og der er tilsat lidt grovere mel.
LÆS OGSÅ: Bløde squashbrud – Opskrift på boller med squash
Hvordan opbevarer jeg bedst mine gulerodsbrud?
Disse gulerodsbrud smager helt klart bedst på selve dagen! De kan dog godt holde sig et par dage, hvis de opbevares i en i en lukket pose. Dog vil jeg anbefale at varme dem op eller riste dem på en brødrister dagen efter.
Jeg anbefaler helt klart at fryse dem ned i mindre portioner, da opskriften giver rigtig mange brud. På den måde undgår du, at de bliver tørre og du er klar med lækre gulerodsbrud når trangen melder sig.
Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…
Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!
Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!
Mangler du inspiration til mere bagværk? Så prøv denne disse lækre squashbrud eller dette udødelige stjernebrød med feta og nigellafrø.
Og mangler du lækkert pålæg til? Så prøv denne sukkerfrie chiamarmelade eller denne lækre dadelkaramel.
Verdens bedste gulerodsbrud
Velkommen til opskriften på verdens bedste gulerodsbrud. Gulerodsbrud er noget af mit yndlingsbagværk, og disse gulerodsmirakler er bløde, svampede og gør sig fantastisk som en snack i madpakken eller til brunch med en klat smør og pålæg på. NB: Opskriften her giver 15-20 kæmpe brud som bages på mindst 3 bradepander. Halver gerne opskriften, hvis du kan bruge en mindre mængde.
Ingredients
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- ca. 1 kg hvedemel
- 1 spsk salt
- 2 spsk blød honning eller 2 spsk sukker
- 75 g blødt smør (olie kan også bruges)
- 2 æg
- 150 g solsikkekerner
- 4 gulerødder (ca. 220-250g)
Instructions
Kom det lunkne vand over i en skål og opløs gæren heri. Bland honningen i.
Bland mel og salt (og sukker hvis du bruger det) sammen og kom det derefter i gærblandingen og ælt det kort sammen.
Tilsæt nu det bløde smør, og ælt dejen i 10 minutter, enten i hånden eller via røremaskine.
Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.
Drys lidt mel på køkkenbordet og kom dejen herpå. Lav en fordybning i dejen, slå æggene ud i fordybningen, og kom de revne gulerødder og solsikkekerner i.
Fold de yderste kanter af dejen ind over fordybningen, så du står tilbage med "en stor bolle", og brug en kniv, paletkniv eller bagespade til at hakke dejen i stykker med.
Når dejen er hakket i mindre stykker, deles den i 15-20 mindre brud eller klatter, som nemmest løftes med en bagespade over på en bradepande med bagepapir.
Lad brudene efterhæve i ca. 45 minutter.
Forvarm ovnen til 220 grader, og bag brudene i ca. 12-15 minutter.
Lad brudene køle af på en rist, og derefter er de klar til at blive spist ☺️
Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.
No Comments