DIY/ Strik

Jeg har strikket – Blød og blå Louisiana Sweater

louisiana sweater

I present to you… Min Louisiana Sweater!

Efter at have “kæmpet” mig igennem 2 Sunday Sweatre i Mohair Edition fra Petite Knit, havde jeg brug for et projekt i en helt anden boldgade. Jeg savede noget med et normalt bærestrykke og så ledte jeg også efter et projekt, der ikke tog mig en krig at strikke.

Her snakker jeg ikke om sværhedsgraden, men nærmere at jeg ønskede et projekt, som jeg hurtigt kunne komme til at bruge her og nu. Det må man da også sige at Louisiana Sweateren er et godt bud på for med lidt ekstra Netflix, X-Factor og Anime-serier lykkedes det mig at gøre denne færdig på 17 dage – altså under 1 måned!

En del af mig er ked af, at dette ikke var mit første strikkeprojekt, da det gav mig en kæmpe successoplevelse at strikke mig igennem denne. På den anden side er jeg mega glad for, at jeg netop kom i gang med denne senere, da jeg efterhånden har lært lidt om strikkeprøver, størrelser, garnalternativer og min personlige stil, der gør det nemmere at freestyle og ændre i andres opskrifter.

So without further ado, her kommer der noget info om min strik, mit garnforbrug og tips og tricks.

louisiana sweater
louisiana sweater

Mine mål, garnforbrug og ændringer

Normalt strikkes trøjen i børstet alpakka, men jeg bryder mig simpelthen ikke om det slaskede udtryk garnet giver og så er det i den dyrere ende. Derfor valgte jeg at strikke min Louisiana Sweater i 3 tråde Drops Air i farven blå. Man kunne nok godt have nøjes med 2 tråde, men igen, jeg ønskede et fast udtryk og det ramte jeg med 3 tråde.

Jeg endte med et garnforbrug på 15 nøgler og dette kostede mig omkring de 500kr, men dette kommer meget an på hvor du køber garnet, samt om der skal noget fragt til. Jeg havde et godt stykke tilbage af de sidste 3 garnnøgler, men igen, hellere for meget end for lidt garn.

Af ændringer har jeg valgt at strikke ærmerne og kroppen længere og dette kan klart anbefales, især hvis du er i den højere ende (jeg er 175 cm). Derudover strikkede jeg en omgang vrang da jeg strikkede halsen, for at opnå en flot ombukskant og så strikkede jeg halsen sammen i stedet for at sy den – se evt. Kimmie’s video her, hvis du ønsker at gøre det samme.

Derudover lavede jeg italiensk aflukning på både ærmer og krop.

Jeg strikkede den i en størrelse Medium på pind 9, men min sweater er nok blevet en kombination af en small og medium, da min strikkeprøve afslørrede at jeg nok burde være gået en pind op. Dette gør dog ikke noget for min kropsbygning, da sweateren har et positive ease på 15 cm, hvilket gør den lidt fleksibel. En strikkeprøve er dog altid en god idé, hvis du spørger mig!

Alt er alt er jeg super glad for min Louisiana Sweater. Den er blevet så blød og behagelig og så elsker jeg det vamsede udtryk Drops Air giver.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply