Chiagrød/ Morgenmad/ Smoothies

Lækker chiagrød med smoothietop

Chiagrød er virkelig en super lækker form for morgenmad, især når vi nærmer os sommermånederne og har brug for noget koldt og hurtigt! Denne version er toppet med en lækker omgang smoothie på toppen, hvor farverne og smagene både tilfredsstiller øjne og mund!

Chiagrød med smoothietop

Denne chiagrød smager lige så godt som den ser ud! En helt klassisk chiagrød ovenpå knasende mysli, toppet med en lækker smoothie, samt ekstra frosne bær! Bland det hele sammen, og nyd dit skønne kaos til morgenmad eller som let dessert!

(meget sen) sensommerlig morgenmad eller dessert

Som instagrammer og blogger ved man nogle gange godt, hvilke opskrifter der bliver populære. Det er sådan en hunch (eller mavefornemmelse) man nu engang har. Andre gange bliver man overrasket over den respons man får, hvilket får en til at skynde sig bag tastaturet.

Det er sket for mig flere gange.

Det er derfor, at jeg i selv stamme stund sidder bag mit tastatur nu og skribler. (Måske også som overspringshandling til nogle lektier. Hvem ved?)

I går havde vi en varm septemberdag. Endda en meget varm en af slagsen. Sådan en, hvor man kunne tillade sig at gå med t-shirt og nyde solstråler, der mindede om en sommerdag. Derfor tillod jeg mig at poste dette billede af min chiagrød med en kold smoothietop og frosne bær.

Det er ikke just det man lige craver, når det kolde vejr kommer snigende, men september er en god ven i år, og fungerer perfekt som overgangsmåned! Noget jeg virkelig har set frem til, da vi i foråret ikke rigtig havde nogen overgang… vi gik straight fra kulde til 25-30 grader.

Nu kan vi slappe lidt mere af.

Chiagrød med smoothietop – mums!

Grunden til at jeg ikke forventede den store respons fra denne sag, er fordi de fleste efterhånden godt har hørt om chiagrød. De fleste har sikkert nok også lavet en. Det eneste jeg gjorde var på rigtig instagramvenlig vis at toppe den med en skøn og sommerlig smoothie.

Swirl, swirl, swirl, og du får det resultat du ser på billedet.

Chiagrød kan i sig selv være ret smagsneutralt, men ved at komme en sød/syrlig smoothie ovenpå, får man den helt perfekte kombination af en nærende dessert, der, hvis man laver den med skyr eller græsk yoghurt også kan gå hen og virke som en let morgenmad.

Og helt ærligt, så ser den også bare mere fancy ud end den er.

Chiagrød med smoothietop

Morgenmad på kort tid og lidt opvask

Når jeg spiser den, blander jeg selvfølgelig det hele sammen, og det ligner et pink kaos. Men alt er et kaos, når man først kaster sig over sit måltid, og denne smækre lækre sag er ingen undtagelse.

Du behøver selvfølgelig ikke gå pynteamok som mig, og hvis du ikke lever for at style mad, så kræver retten faktisk heller ikke særlig meget tid af dig. Lav chiagrøden i god tid, evt. dagen inden eller en lille times tid inden du skal spise den.

Blend en hurtig smoothie og kom det hele i en skål med noget topping.

Færdig, bum.

Jeg tror, at jeg vil lade dig smutte ned til opskriften nu, men jeg takker som altid for at du gider at læse og følge med. God dag til dig, og skål for flere festlige septemberdage!

Mangler du en granola til denne ret? – så tjek min granola med tahin og honning ud lige her. Og er du fan af chiagrød, så tjek da også denne koldskålschiagrød ud!

Hvis du føler dig inspireret, så efterlad gerne en kommentar eller brug #simplestoriesdk på insta – jeg bliver så glad, når jeg ser dig bruge mine opskrifter!

Lækker chiagrød med smoothietopping

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 2 personer
Prep Time: 10 minutter Cooking Time: 10 minutter Total Time: 20 minutter

En gammel klassiker, med nyt selskab! Nyd en nem omgang chiagrød med en vildt lækker smoothie, samt mysli. Chiagrød tager ingen tid at lave, ser mega godt ud og smager dejligt.

Ingredients

 • Chiagrød
 • 3 dl græsk yogurt
 • 3 dl koldskål eller kærnemælk (+ mere til at blande op med)
 • 2,5 spsk chiafrø
 • 2 spsk honning
 • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
 • Smoothie
 • 1 banan
 • 1,5 dl frosne bær
 • 0,5-1 dl mælk
 • 3 spsk chiagrødsblanding
 • 1 spsk honning
 • Toppings
 • Granola, evt denne

Instructions

Chiagrød

1

Bland det sammen og lad det stå mindst 20 minutter eller natten over. Dagen efter blandes den op med lidt mere mælk eller yoghurt, for at få den rette konsistens. Smag til om den er sød nok.

Smoothie

2

Kom alle ingredienser i en blender, indtil du står tilbage med en lækker smoothie. Smag om den er sød nok, og tilføj evt. mere honning eller vaniljesukker.

Sammensætning

3

Kom din yndlingsgranola eller mysli i bunden. Derefter fyldes glasset med halvdelen af chiagrøden. Til sidst toppes herligheden med halvdelen af din smoothie. Tag en ske og rør rundt, dog uden at ramme bunden, for at få samme swirl-effekt som mig.

4

Top gerne med mere mysli, friske eller frosne bær og lidt mynte.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply