Morgenmad/ Opskrifter/ Pandekager og Vafler

Jordbærtærtevafler – vafler med vaniljecreme og friske jordbær

Denne opskrift på jordbærtærtevafler skriger af sommer og jeg er vild med det. Vaflerne er toppet med den dejligste vaniljecreme samt friske og modne jordbær, og gør sig derfor godt til brunch eller bare en hyggelig søndag. Og hvem siger nogensinde nej til vaniljecreme? 

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

Jordbærtærtevafler: vafler med vaniljecreme og friske jordbær

ENDELIG! Endelig kan jeg dele denne opskrift og idé med dig! Jordbærtærtevafler. Du hørte rigtigt. Jordbærtærte og vafler, sat sammen til et ord. Jeg ved det godt, det lyder næsten for godt til at være sandt, men lige i dette tilfælde er det for real!

Denne idé har jeg gået med siden november.

Siden november venner!

Men jeg har ikke kunnet føre den ud i livet før nu… For hvor fedt ville det være at lokke folk til at spise vafler der smager af sol og sommer midt i decemberkulden? Eller i januar?

Her venner, spis disse jordbærtærtevafler med vaniljecreme og umodne jordbær. 

Nope, lyder ikke som en fed salgstale i mine ører. Derfor har jeg ventet og ventet og ventet meget spændt på at kunne føre idéen ud i livet!

DEN SKULLE BARE UD!

Jeg var egentlig ikke sikker på om min idé ville fungere. Designet til selve vaflen har jeg haft i hovedet lige siden jeg scrollede mit eget Instagramfeed igennem og fandt dette billede af en jordbærtærte.

Af en eller anden grund ville jeg gerne genskabe det look, ovenpå en vaffel. Jeg var slet ikke sikker på om det ville kunne lade sig gøre, om det ville smage godt eller hvad det ville ende ud med, but here we are.

Opskriften er skrevet, og sidder du og læser med, ja så betyder det at projektet fik et thumbs up. Min mor klagede i hvert fald ikke, da jeg kreerede denne lækre sag – kun at det tog for lang tid for mig at style og fotografere. Men sidstnævnte slipper du heldigvis for.

Så nu kan du spise dessert til morgenmad.

Hvem klager? Ingen.

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær
jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

En kombination af morgenmad og dessert

Mit univers på Instagram bærer meget præg af smukke morgenmadsanretninger, gode smage og pyntede kager. Jeg elsker at pynte, jeg elsker at style og jeg elsker bare at skyde flotte billeder. Det hænger meget godt sammen med min stil og for mig handler mad ikke altid kun om smag, men mere om helheldsindtrykket.

Derfor er denne morgenmadsanretning en repræsentation af meget af det mit univers står for. Det skal være flot, det skal smage godt og det skal være kreativt.

En af mine yndlingstærter er nemlig jordbærtærten, næst efter citrontærten selvfølgelig. Jeg elsker simpelthen modne jordbær, vaniljecreme og så et tyndt, men sprødt lag chokolade. Hvis det var op til mig, skulle jeg spise jordbærtærter hele sommeren, hver dag.

Men da det nok ikke er heeeelt så smart, kommer jeg med et bud på, hvordan man kan gøre tærten mere morgenmadsvenlig og mættende. Så dette er mit bud på en morgenmad, der ikke bare er havregrød eller chiagrød.

Men vafler der ligner og smager lidt af kage.

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

“Sundere” mættende vafler toppet med vaniljecreme

Til denne opskrift har jeg valgt at lave mine vafler på hvid hvede, så modsat kage eller andre vafler mætter de mere. Derfor er de heller ikke sprøde, men til gengæld smager de dejligt. Men hey, hvis du har en yndlingsopskrift på vafler, bruger du bare den!

Der hvor hele magien sker, er nemlig ved toppingen. Ligesom ved en kedelig omgang havregrød, kan topping være med til at transformere selv de kedeligste vafler.

Og her kommer jeg med endnu et bud: vaniljecreme og jordbær.

Når man først har smagt denne toppingskombination vil man spørge sig selv om, hvorfor man ikke har gjort det noget før. For wow, hvor smager vaniljecreme bare godt ovenpå vafler, og så er det virkelig nemt at lave!!

Altså vaniljecreme smager jo godt ovenpå alt, men dette smager jo udødeligt godt, og så til morgenmad! Jeg ved ikke med dig, men jeg er solgt. Allerede nu ved jeg, at det langt fra er sidste gang jeg laver disse vafler.

Hvis du er ekstra kreativ som mig, bruger du måske lidt tid på at nørkle med jordbærblomsten. Men hey, hvis du foretrækker at kaste dine toppings på hist og her, så har jeg også et inspirationsbillede til dig!

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Leder du efter flere opskrifter på vafler? Så prøv denne opskrift på bananvafler! Og er du mere til pandekager? Så kan du finde mit pandekageindex lige her

jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og jordbær

 

Jordbærtærtevafler - vafler med vaniljecreme og friske jordbær

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 4-5 vafler
Total Time: 1 hour 30 minutes

Denne opskrift på jordbærtærtevafler skriger af sommer og jeg er vild med det. Vaflerne er toppet med den dejligste vaniljecreme samt friske og modne jordbær, og gør sig derfor godt til brunch eller bare en hyggelig søndag. Og hvem siger nogensinde nej til vaniljecreme?

Ingredients

 • Vafler
 • 3 dl hvid hvede (hvedemel eller blendede havregryn burde fungere fint også)
 • 1,5 dl mælk
 • 1,5 dl kærnemælk (har du ikke det på lager, så kan du prøve med yoghurt)
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 æg
 • 1 knivspids salt
 • 2 spsk sukker eller honning (tilføj mere, for sødere vafler)
 • evt. skallen af en øko citron
 • lidt olie fx kokosolie eller solsikkeolie
 • Vaniljecreme
 • 3 dl mælk
 • 3 æggeblommer
 • 3 spsk sukker
 • 2 tsk oetker vaniljepaste + 1 tsk vaniljeekstrakt (kan erstattes af 2-3 tsk vaniljesukker)
 • 2 spsk/25 g maizena (majsstivelse)
 • Tilbehør og yderligere topping
 • Hakket chokolade
 • Citronmelisse
 • Friske og modne jordbær (mængden er svær at angive, så den vil jeg lade dig om at bestemme)

Instructions

Vaniljecreme***

1

Rør Maizena ud i 2 spsk mælk. Tilsæt derefter sukker og æggeblommer og rør godt rundt med et piskeris.

2

Hæld den resterende mælk i en gryde og varm det op ved middel varme, ca. til lige under kogepunktet. Når det begynder at dampe så småt, tilsættes ægge/sukkerblandingen i en tynd stråle, mens der røres godt rundt.

3

Til at starte med sker der ikke så meget, men langsomt vil cremen begynde at tykne - det er vigtigt, at du rør og giver dig god tid, så du koger Maizena/melsmagen ud af vaniljecremen.

4

Pisk og rør godt rundt, indtil din creme er tyknet. Den er nu klar til at blive spist.

5

Kom din creme i en skål og dæk den med madfolie, så det rør overfladen. På den måde undgår du kondens. Lad den køle af i køleskabet. Rør rundt og server, når du er klar til at spise.

Vafler***

6

Varm vaffeljernet op, så det er klar til brug.

7

Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor og kør maskinen til dejen er glat. Alternativt kan du også komme ingredienserne i en skål og røre godt rundt med håndkraft.

8

Når vaffeljernet er varmt, kommer du en lille smule olie på og bager dine vafler. Hvor lang tid de skal bage og hvor meget olie der skal på, afhænger af dit vaffeljern.

9

Tip: Jeg ville gerne sikre mig flotte vafler, og det synes jeg ikke altid de bliver af natur. Jeg tog derfor en teske og smurte dejen ud til kanten af maskinen, så jeg fik en meget skarp og flot hjertekant. Måske dette også kan lade sig gøre for dig.

Samling***

10

Tag en vaffel og smør et godt lag vaniljecreme på. Skær nu jordbær i tynde skriver, som billederne i blogindlægget viser og lav din egen flotte jordbærvaffeltærte, eller hak dem groft og kom dem ovenpå - så sparer du tid og energi - smagen er dog den samme.

11

Drys med hakket chokolade og citronmelisse.

12

Nyd din sommerlige jordbærtærtevaffel!

Notes

Jeg brugte hvid hvede, da jeg ønskede mættende morgenmadsvafler. Derfor bliver vaflerne bløde og ikke sprøde.

Jeg forestiller mig, at man sagtens kan bruge normal hvedemel og ellers bruger du bare din yndlings opskrift på vafler og følger resten af opskriften.

Da jeg serverede vaflerne var mængden af vaniljecreme fin, men der var en smule rester. Hvis du føler, at opskriftmængden er for meget til dem du ønsker at servere vaflerne for, kan du nøjes med 2/3 af vaniljecremen, eller spise eventuelle rester på din havregrød eller med skyr dagen efter 😉

Hvis du ønsker at lave en jordbærtærteblomst, men jordbærene ikke vil holde sig oprejst, kan du prøve at servere vaflen i en lille skål, komme vaniljecreme på og prøve igen.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply