Frokost/ Opskrifter/ Salater/ Vegansk Aftensmad/ Vegetar

Lun bulgursalat med bagte rodfrugter, feta og ristede mandler

Denne bulgursalat med bagte rodfrugter, feta og ristede mandler er virkelig en af de bedste efterårssalater, jeg har lavet. Den smager hammer godt og giver en god mæthedsfornemmelse, så den er perfekt til dig, der leder efter en mættende vegetarisk måltidssalat. Jeg spiser den gerne mens den stadig er lun, men den er også fantastisk i madpakken på næstedagen.

I humør til rodfrugter? Så se hvordan du bager dine egne rodfrugter med en lækker honning-senneps dressing

rodfrugtsalat med bulgur

Rodsfrugtssalat med bulgur og lækker topping

Min kost er næsten udelukkende vegetarisk og derfor er det vigtigt for mig at udvikle opskrifter, der både smager dejligt, men som i den grad også mætter. En af de ting, jeg gerne server igen og igen er fyldige og mættende vegetariske måltidssalater eller buddha bowls.

For mig er en salat nemlig aldrig “bare en salat”, da man kan gøre så meget med dem og tilføje så meget fylde. Her på bloggen har jeg efterhånden delt en del opskrifter, bl.a. min fyldige broccolisalat med bulgur eller min grønkålssalat med bagte rodfrugter og nu håber jeg på at kunne inspirere med endnu en lækker salat.

rodfrugtsalat med bulgur
rodfrugtsalat med bulgur

Bulgursalat – perfekt som mættende vegetarisk måltidssalat

Eftersom det er efterår og dagene bliver koldere og koldere, holder jeg meget af at lave lune salater. For mig er der intet bedre end at bruge de grøntsager, der er i sæson, give dem en tur i ovnen og nyde de lune grøntsager, mens der bliver tændt for et stearinlys eller to.

De grøntsager jeg brugte til denne opskrift, er de bagte rodfrugter som jeg delte for ikke så lang tid siden her på bloggen. Udover de lækre grøntsager, tilføjede jeg bulgur og tilsammen giver det salaten en god og mættende base. Derudover har jeg toppet salaten med feta og ristede mandler, der både giver salaten lidt at de sunde fedtstoffer og god knas!

Hvis du ønsker, kan du prøve at tilføje ristede kikærter eller bønner til salaten, for at give den endnu mere fylde og protein. Det vil jeg måske selv prøve næste gang.

Jeg brugte faktisk heller ikke dressing til denne salat, da de bagte rodfrugter var vendt i olie og fetaen gjorde den cremet, men gav da gerne en honning-sennepsvinaigrette, det kunne også være lækkert.

Men ellers er der vist ikke så meget mere at sige, end at jeg håber at opskriften kan inspirere og gøre ganen glad.

God fornøjelse.

rodfrugtsalat med bulgur

Lun bulgursalat med bagte rodfrugter, feta og ristede mandler

Denne bulgursalat med bagte rodfrugter, feta og ristede mandler er virkelig en af de bedste efterårssalater, jeg har lavet. Den giver en god mæthedsfornemmelse, så den er perfekt til dig, der leder efter en mættende vegetarisk måltidssalat. Jeg spiser den gerne mens den stadig er lun, men den er også fantastisk i madpakken på næstedagen.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Salat, Vegetarisk, Vegetarisk Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Keyword: bagte rodfrugter, måltidssalat
Antal: 4 personer
Forfatter: Milena Stijović

Ingredienser

 • 1 kg bagte rodfrugter
 • 1,5 dl bulgur
 • 1 håndfuld feta
 • 1 håndfuld mandler (ristet på en tør pande i ca. 10 minutter)
 • evt. frisk persille
 • evt. en honning-senneps viniagrette

Sådan gør du

 • Start med at tilberede dine rodfrugter – den fulde fremgangsmetode findes i denne opskrift.
 • Dernæst tilberedes bulgur. Skyl bulguren og kom den derefter i en skål.
 • Kog 4 dl vand og hæld det over bulguren. Kom en tallerken ovenpå skålen, for at holde dampen inde. Lad nu bulguren trække i ca. 20 minutter, mens de resterende ingredienser tilberedes, i ca. 20 minutter. Alternativt kan du tilberede bulguren efter anvisningen på pakken.
 • Når din bulgur er kogt og dine grøntsager ude af ovnen, er det tid til at anrette! Jeg kom bulgur i bunden af mit fad, hvorefter jeg kom grøntsagerne ovenpå. Til sidst pyntede jeg med feta, frisk persille og ristede mandler – sygt fråd.
 • Hvis du er ligeglad med anretning eller skal fordele salaten i madpakker, kan du vende det hele sammen i en stor skål.
 • Voila – you are done!

Noter

Jeg bruger som sagt ikke nogen dressing, da jeg synes at salaten smager af nok grundet de bagte grøntsager og feta. Men du kan snildt bruge lidt olie, citron, honning og sennep og lave en dressing af det. 
Hvis du vil lave en vegansk salat så drop fetaen og brug fx agavesirup eller ahornssirup til dine rodfrugter. 
rodfrugtsalat med bulgur

Alle billeder, opskrifter og content på hjemmesiden er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner eller hund men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering