Dips, Dressing og Sauce/ Grød/ Morgenmad/ Tilbehør/ Topping/ Vegansk Aftensmad

Sund dadelkaramel med smag af chokolade

Den klassiske dadelkaramel smager i forvejen virkelig godt, men denne version løfter den op til nye højder. Hvis du elsker en sund, fyldig og chokoladeintens topping er denne dadelkaramel med smag af chokolade lige noget for dig! 

Dadelkaramel

“For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.”

― Ralph Waldo Emerson

Ny version af dadelkaramellen

Dadelkaramel er egentlig noget jeg har brugt i flere år, men jeg troede aldrig  at jeg skulle skrive en opskrift på det. Min mor har tit brugt dadelkaramel, når vi har lavet sunde snickers. Det er nok hende, der lærte mig, at man kunne bruge dadler til at lave en sund karamel med.

Siden da har vi brugt det i mange forskellige sunde sager og kager… måske der engang kommer opskrifter om det på bloggen?

Det er igen, ikke et helt nyt fænomen at lave dadelkaramel og jeg har da set flere lave det. Dog har jeg ikke set mange udfordre den klassiske dadelkaramel og give den et twist.

Eftersom jeg elsker chokolade i alle afskygninger, blev jeg da nødt til at prøve at få det ind over dadelkaramellen på en eller anden måde. Bevares går det da ikke altid godt, men denne gang er jeg helt vild med mit eksperiment.

Kakaopulveret får det til at smage af chokolade og kakaonibs giver det en vibe af stracciatella. Tilsammen giver det dig chokoladekaramel!

Og hvem klager lige over det??

Dadelkaramel
Dadelkaramel

Både god som topping, smørrelse eller fyld

Som før nævnt, plejede min mor og jeg at bruge dadelkaramellen i sundere snickers, men mulighederne er mange. Som du kan se på billederne brugte jeg det som lækker topping ovenpå havregrød. En god måde at bruge det på, kunne også være sammen med pandekager eller vafler? eller bare ovenpå et stykke rugbrød eller riskiks?

Hvad du vil spise det med, vil jeg lade være op til dig. Men jeg håber, at du får lyst til at eksperimentere.

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Dadelkaramel

Dadelkaramel med smag af chokolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 lille glas
Cooking Time: 10 minutter Total Time: 10-15 minutter

Denne dadelkaramel fungerer super godt som en sund topping til et brunchbord, eller når morgenmaden bare trænger til et chokoladesmagende pust! Den smager super lækkert ovenpå pandekager eller ovenpå havregrød.

Ingredients

  • 150 g dadler (vægt uden sten)
  • 0,5-1 dl vand (eller plantemælk)
  • 2-3 spsk kakaopulver
  • 1 lille nip salt
  • 2 spsk kakaonibs (kan undlades, men giver god knas)

Instructions

1

Kom de udstenede dadler i en foodprocessor eller minihakker.

2

Tilsæt kakaopulver og salt til blandingen, samt en smule mælk eller vand.

3

Puls og hæld langsomt mere mælk eller vand i, til du får den ønskede konsistens. Husk at røre rundt med en dejskraber og få kanterne med.

4

Når du har opnået den ønskede konsistens, hælder du ca. 2 spsk kakaonibs i og rør hurtigt rundt.

5

Din karamel er nu klar til servering.

Notes

Karamellen burde have en lang holdbarhed, hvis man bruger vand vel og mærket. Bruger du mælk i stedet, får du en mere cremet karamel, men holdbarheden vil jeg så skyde til at være 3-4 dage.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

Dadelkaramel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply