Aftensmad/ Frokost/ Salater

Hurtig quinoasalat med kikærter og cherrytomater

Denne simple quinoasalat med tomater og kikærter er klar på max 20 minutter. Sund, vegansk og ideal til at tage med i madpakken eller spise som en let aftenmad. Citrondressingen runder salaten af og gør hele forskellen!

quinoasalat med kikærter og tomater

Lækker og nem quinoasalat

Mig og quinoa har efterhånden en lang historie sammen.

Jeg kan huske dengang quinoa først begyndte at blive populær, var semidyr og blev hypet som dagen var lang. Sund, sund, sund.

Sundere end ris, sundere end det ene, sundere end det andet. Og jeg hoppede med på bølgen. Og holdte derefter en længere pause.

I dag er jeg dog blevet lidt klogere, knap så fanatisk, og der er i min hverdag både plads til de klassiske hvide ris, såvel som den sundere quinoa. 

Det jeg dog virkelig elsker ved quinoa modsat ris er den korte tilberedningstid.

Jeg er virkelig ikke nogen haj til at koge ris. Faktisk ved jeg ikke helt, om jeg kan finde ud af det. Før 2018 var det nok 2 år siden jeg selv havde tilberedt ris. I know, I know, knap så meget blogger material her. Men risens lange kogetid har jeg aldrig kunnet overskue.

Og tanken om både lang kogetid og så en fiasko… ej, det magtede jeg bare ikke. I dag har min bror introduceret mig for minut-ris, som passer sig selv og er færdige på et kvarter…

POINTEN med hele min lange roman er, at jeg elsker quinoaen over ris de fleste dage, alene på grund af dens tilberedningstid.

Derfor passer quinoa også perfekt ind i min til tider travle hverdag!

quinoasalat med kikærter og tomater
quinoasalat med kikærter og tomater

Salat på 20 minutter 

Grundet quinoaens hurtige kogetid, passer denne salat perfekt til de dage, hvor det skal gå hurtigt. 

Mens quinoaen koger, tilberedes tomaterne, kikærterne drænes og skylles og dressingen laves. Basta bum, så er din salat klar! 

Til den tid hvor quinoaen er kogt færdig, er det bare med at røre det hele sammen og spise. Så bliver det altså bare ikke nemmere. 

Eller måske med take-away, men det tænker jeg ikke tæller. Eller måske gør det.

For at løfte denne quinoasalat, har jeg valgt at kombinere den med en lækker citrondressing, der ikke kræver det store. Nogle gange er det helt simple også bare det bedste, hvis du spørger mig. 

Så det håber jeg, at du vil give mig ret i. Men craver du en tahindressing eller er mere i humør til pesto, så ville det også passe perfekt til. Uanset hvad, kan jeg anbefale en quinoasalat til de dage, hvor det skal gå lidt schnell! 

quinoasalat med kikærter og tomater

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Hurtig quinoasalat med kikærter og cherrytomater

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1-2 personer
Prep Time: 5 minutter Cooking Time: 15 minutter

Denne quinoasalat er en af mine hurtigste salater, der samtidig er fyldig og kan spises som et måltid i sig selv. Quinoaen er her kombineret med lækre grøntsager, mættende kikærter og en virkelig lækker citrondressing.

Ingredients

 • Salaten
 • 1 dl quinoa ukogt
 • 300 g cherrytomater
 • 1 dåse kikærter
 • Forårsløg
 • Dressing
 • Saften af 1,5 citron
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 knivspids hvidløgspulver
 • En håndfuld persille
 • Salt og peber
 • Soyaristede mandler
 • 1-2 spsk soya
 • 1 god håndfuld mandler

Instructions

Salat

1

Kom quinoa i en gryde med ca. 3 dl vand og kog det i ca 15-20 minutter. Skyl dem efter de er færdigkogt og stil dem til siden.

2

Skær i mellemtiden cherrytomaterne i mindre stykker. Dræn dåsen med kikærter og skyl dem. Snit forårsløg. Hæld det hele over i en skål og bland det med quinoaen.

Dressing

3

Pres saften af citronerne, og bland det med olivenolie, og krydderierne. Snit din persille fint og bland det ned i. Alternativt kan du komme alle ingredienserne til dressingen i en minihakker, og lade den gøre arbejdet for dig.

Soyaristede mandler

4

Varm panden op på middel varme og hæld derefter lidt soya i. Kom mandler i og rør det hele godt rundt. Lad det stege i et par minutter, til soyaen er fordampet. Tag det derefter af panden og lad det hele køle af, så mandlerne kan blive sprøde.

Samling

5

Vend salaten med dressingen. Top af med mere persille, forårsløg og soyamandler.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply