Bagværk/ Brød og boller

Opskrift på bløde og sunde burgerboller

opskrift på bløde og sunde burgerboller

I smile because you’re my brother.
I laugh because there’s nothing you can do about it.

Hjemmelavede burgerboller slår bare altid de købte. Jeg er selv fan af hurtige løsninger, det er jeg, men når tiden er til den, elsker jeg at lave burgerboller selv. På den måde ved man, hvad man kommer i og man nyder maden meget mere. Især når bollerne lige kommer ud af ovnen, og det eneste man faktisk har lyst til, er at køre en kæmpe klar smør over.

Min lillebror og jeg stod og havde lyst til lækker aftensmad, og jeg havde lyst til at bage og få prøvet noget nyt mel – og han klagede ikke. Så burgerboller blev det til. Samtidig har jeg flere gange googlet efter sunde burgerboller, der ikke er helsede, men samtidig er grove og bløde. Da jeg ikke helt fandt det jeg ledte efter, eksperimenterede jeg med lidt forskellige opskrifter og denne opskrift blev bare en vinder og inspireret af denne. Med denne opskrift får man super bløde boller, der samtidig er sunde og med fuldkorn.

opskrift på bløde og sunde burgerboller

Normalt arbejder jeg altid med mel som hvedemel og grahamsmel, men min mor og jeg besluttede os for at prøve at købe lidt forskelligt denne gang, så der er altså gjort brug af ølandshvedemel og hvid hvede fra Finax. Denne mel har jeg set bloggere bruge meget på Instagram, så jeg tænkte at jeg ville prøve det selv – og indtil videre har det jeg har lavet kun smagt godt og været pengene værd. Hvis du ikke selv har denne mel, så prøv at erstatte det med hvedemel og grahamsmel.

Min bror og jeg fyldte disse burgerboller med tunsalat, hvilket viste sig at være en vild kombi. Opskriften på tunsalat kan du finde lige her. Og ellers kan man jo fylde bollerne med af det, man nu har lyst til.

Jeg håber, at i også får lyst til at kaste jer over disse boller, og hygge med familien, ligesom jeg fik gjort.

opskrift på bløde og sunde burgerboller

Sunde og bløde burgerboller

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Mangler du en opskrift på sunde, grove og bløde burgerboller, så finder du en lækker opskrift lige her.

Ingredients

  • 38 g gær
  • 3,5 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 75 g smør (evt Becel let)
  • 50 g sukker (erstat ellers med 3 spsk honning)
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvid hvede
  • 75 g havregryn
  • 125 g ølandshvedemel
  • havregryn, sesam og solsikkekerner til drys

Instructions

1

Lun mælken og opløs gæren heri. Din mælk må ikke blive for varm, for ellers ødelægger det gæret.

2

Kom æg, blødt smør, sukker, salt og havregryn i.

3

Kom melet i lidt af gangen og rør dejen godt sammen. Hold lidt af melet tilbage hvis der er for meget og tilsæt mere hvis din dej skulle vise sig at være for tør.

4

Når din dej er æltet sættes den over og hæver i ca. 30 minutter.

5

Del dejen i 10-15 stykker alt efter hvor store boller du ønsker og form dem derefter. Sæt dem på bagepladen og tryk dem flade, så du kan få flotte burgerboller.

6

Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.

7

Tænd ovnen og sæt den på 200 grader.

8

Pensl bollerne med æg og kom dit yndlingsdrys ovenpå. Når ovnen er varm sættes bollerne ind i ovnen og bages i 9-12 minutter.

9

Lad bollerne køle lidt af og spis dem derefter - de smager bedst på selve dagen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply